BEHIND THE iMASQ: Krachtige voorstelling over worsteling met sociale druk

Hoe blijf je overeind in deze vluchtige, prestatiegerichte en snel veranderende (digitale) wereld? Soms zet je dan een masker op... BEHIND THE iMASQ van het Rotterdamse Xclusiv Company is een indrukwekkende voorstelling met urban dans, muziek, spoken word en visuals. De performers zetten hun (figuurlijke) masker af en laten hun worsteling of ervaring met sociale druk en depressie zien. Op woensdag 10 november (20.00 uur) is Behind the iMasq te zien in Stadsschouwburg Nijmegen.

Met vogue, hiphop, popping, waving, breakdance en moderne dans verbeelden de dansers hun emoties. Een grote kubus, midden op het podium, staat symbool voor de innerlijke strijd waar ze mee moeten dealen. Gevoelens van onmacht, verdriet en schaamte worden versterkt door muziek, spoken word en (grafische) beelden die op de kubus worden geprojecteerd.

Xclusiv Company

Het Rotterdamse Xclusiv Company vervult al 20 jaar een voortrekkersrol als hiphop, vogue en urban dance company. De uitwisseling die ontstaat als verschillende (sub)culturen elkaar ontmoeten, is het snijvlak waarop Xclusiv opereert.