Koningin Máxima spreekt met medewerkers en partners van Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 1 december een werkbezoek gebracht aan de Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronacrisis op het ondernemerschap en de bedrijfsvoering van theaters en concertzalen.

Na ontvangst door directeur Eva Middelhoff nam Koningin Máxima twee uur de tijd om te spreken met het management en de medewerkers over de gevolgen van de coronamaatregelen voor de programmering, de financiën, personeelsbeleid en over de benodigde flexibiliteit die nodig is tijdens deze crisis. Tijdens een rondleiding door De Vereeniging sprak Koningin Máxima o.a. in de Concertzaal met technici over nieuwe technieken in hun vak die ze zich hebben eigen gemaakt zoals streaming.

In de Kleine Zaal ging Koningin Máxima in gesprek met o.a. Han van Krieken (rector magnificus), en Evelien van Dijk (student) van de Radboud Universiteit over de vruchtbare samenwerking tussen de organisaties tijdens deze coronatijd en over het gebruik van de verschillende ruimtes van de podia voor colleges en tentamens.

In de Stadsschouwburg verzorgde de Nijmeegse singer-songwriter Ruben Schaap een kort optreden. Aansluitend volgde op het podium van de schouwburg een rondetafelgesprek met wethouder Cultuur Noël Vergunst en culturele partners uit de stad en uit de regio Arnhem-Nijmegen. In dit gesprek kwamen onder andere de initiatieven van podiumorganisaties om de crisis door te komen en 025, de samenwerking in de regio op cultureel gebied, ter sprake.

De afgelopen maanden zijn er met inachtneming van de coronamaatregelen voor kleine groepen publiek voorstellingen en concerten verzorgd in de Stadsschouwburg en De Vereeniging. Hiernaast zijn verschillende ruimtes van beide podia zo flexibel ingericht dat dagelijks enkele honderden studenten van de Radboud Universiteit op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar fysiek onderwijs kunnen volgen.

 

Fotografie: Marcel Krijgsman

Dit vind je misschien ook leuk