Kom jij naar de derde editie van ‘Adopteer een Liveshow’?

Op maandag 14 november organiseren muzikale broedplaats De Basis en productiehuis BRUT ‘Adopteer een liveshow’ in Brebl in Nijmegen. Hier hoor je de nieuwste vijf regionale acts. Deze avond is mede mogelijk gemaakt door de zogenaamde ‘adoptieouders’. Dit zijn particuliere muziekliefhebbers die een hart hebben voor de lokale muziekscene.

Hoe bouwen we een brug tussen muzikaal minnend oost-Nederland en de nieuwe generatie artiesten? Dat de vraag die De Basis en BRUT bezig houdt. Het antwoord lag in het organiseren van Summerschool en ‘Adopteer een liveshow’. In de zomer hebben vijf geselecteerde muziekacts aan hun ontwikkelvragen gewerkt en als kers op de taart laten ze nu, drie maanden later, hun groei zien tijdens ‘Adopteer een Liveshow’. Dit belooft een intense avond te worden!

En jij kan hier heen als bezoeker. Kaartjes zijn te koop op de website van de Brebl, maar ook aan de deur op de avond zelf. Wil jij echter ook nog een steentje bijdragen? Dat kan! Nog enkele acts zoeken een adoptieouder! Op de adoptiepagina van De Basis vind je meer info over welke acts je nog kunt adopteren en hoe. Maandag 14 november om 19:30 gaat de zaal open en vanaf 20:00 start het programma met vijf uiteenlopende optredens.

De muzikanten

De artiesten, afkomstig uit Enschede, Arnhem en Nijmegen, hebben sinds hun intense periode tijdens de Summerschool al veel live-meters gemaakt. Zo laat het duo Penvriend op het moment onder de vlag van Popronde heel Nederland hun mooie, folky liedjes horen. Silke Veld, een singer-songwriter, gaat je ontroeren met muziek dat lijkt op ‘Maaike Ouboter meets Bløf’. Teun Van Laake gooit het over een andere boeg. In zijn luisterliedjes brengt Teun van Laake persoonlijke en oprechte kleinkunst, poëzie en hiphop samen, vaak met een lichtzinnige touch. Lost Verses, het ambient project van Rindert Lammers, laat je juist heerlijk wegdromen op intense soundscapes. Lekker weggedommeld? Dan schudt Oh Whale je wel weer helemaal wakker met een ruige mix van artrock, shoegaze, avant-garde, dreampop en vuige noise. Wie wil zou jij graag willen adopteren of komen checken?

Dit vind je misschien ook leuk...