Klassiek Goes Underground: het bijzonderste podium van de Vierdaagsefeesten

Misschien wel het bijzonderste podium van de Vierdaagsefeesten vind je ondergronds: parkeergarage Kelfkensbos. De betonnen omgeving zorgt voor een prachtige setting én akoestiek. Onder de noemer ‘Klassiek goes Underground’ vinden van 16 t/m 18 juli, tijdens de Vierdaagsefeesten, drie uiteenlopende concerten klassieke muziek plaats. Een betoverend rustpunt in het feestgedruis.

Jonge aanstormers, Nijmeegs orkest en meestercellist

Het jonge Belinfante Kwartet bestaat sinds 2016 en was in 2021 al te gast bij De Vereeniging. Met hun naam eert het kwartet Frieda Belinfante, cellist en tevens de eerste vrouwelijke dirigent in Europa. Tijdens Klassiek Goes Underground speelt het Belinfante Kwartet composities van drie vrouwen.

Philharmonie Nijmegen bestaat uit ruim 35 amateurmusici met een passie voor muziek. Het orkest – voorheen Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) – speelt graag een uitdagend en afwisselend repertoire dat voornamelijk bestaat uit orkestmuziek, zowel klassieke werken als originele symfonische harmoniecomposities, en af en toe een uitstapje naar lichte muziek of musical.

Quirine Viersen behoort tot de beste cellisten van Nederland. Viersen won prijzen op verschillende internationale concoursen, onder andere bij het prestigieuze Tsjaikovski Concours in 1994. In hetzelfde jaar ontving Quirine de Nederlandse Muziekprijs. In parkeergarage Kelfkensbos speelt Quirine werk voor solo cello van J.S. Bach, muziek die haar nauw aan het hart ligt en die ze al meermaals op cd zette.

Tweede editie, gratis mét ticket

Voor het eerst sinds corona is er weer een ondergronds podium voor klassieke muziek. Het concept bestaat sinds 2016 en wordt nu, na de succesvolle editie tijdens de Vierdaagsefeesten van 2019, voor de tweede keer geprogrammeerd door Stadsschouwburg en De Vereeniging Nijmegen. De concerten zijn gratis te bezoeken, mét ticket. Info & tickets: sedv.nl/underground

Dit vind je misschien ook leuk...