Isabelle Beernaert viert 10-jarig jubileum in Nijmegen met OXYTOCIN

Op 19 januari is de voorstelling OXYTOCIN van Isabelle Beernaert te zien in Stadsschouwburg Nijmegen in Nijmegen. Hiermee viert de choreografe (bekend van So You Can Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle) haar 10-jarig jubileum in de Nederlandse theaters. De voorstelling is geïnspireerd op de tijd dat men wegens corona elkaar niet mocht aanraken of knuffelen. Daardoor maakte iedereen te weinig knuffelhormoon aan, ook wel bekend als: Oxytocine.

Ieder mens heeft in het dagelijks leven Oxytocine nodig om gelukkig te zijn. Het ontbreken van deze stof had bij veel mensen een fysieke weerslag. Isabelle toont door middel van dans haar observaties over hoe wij zijn omgegaan met deze gevoelens door het tonen van oude angsten en nieuwe gevoelens in de vorm van dans.

“Alles wat ons in leven houdt en wat ons vitamines geeft, viel opeens weg doordat we afstand moesten houden. Het deed me beseffen dat wij als mensen in essentie liefde zijn en dat aanraking een vorm van energie is”, Aldus Isabelle Beernaert. “Je kan jezelf opladen door goed voor je lichaam en geest te zorgen, maar je hebt aanraking nodig. Een ouder, partner of vriend of vriendin die je vastpakt, doet zoveel.”

Een lege witte, steriele ruimte, muziek die je vanaf de eerste seconde bij de keel grijpt en zes dansers die het leven vieren, geleid door een wonderlijk mooie choreografie: OXYTOCIN is een lichte voorstelling geworden die ons toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Je moet het alleen willen zien. En voelen.

OXYTOCIN is donderdag 19 januari te zien in Stadsschouwburg Nijmegen in Nijmegen. Voor meer informatie en tickets, neem een kijkje op www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...