Interview Roxane van Iperen en signeersessies tijdens de Boekenweek

Tijdens de Nationale Boekenweek, die dit jaar is verschoven naar 29 mei t/m 6 juni, organiseert Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen een aantal activiteiten. Boekenweekessay-auteur Roxane van Iperen wordt geïnterviewd en er zijn signeersessies van onder meer A.L. Snijders en Loes Wijnhoven.

Op zaterdagavond 29 mei vindt er een livestream plaats van de interviewreeks Het Grote Gesprek, waarin dichter en schrijver Lammert Voos in gesprek gaat met Boekenweekessay-auteur Roxane van Iperen. Een gesprek over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid. En over het Boekenweekthema ´tweestrijd´. Het gesprek is als livestream gratis te bekijken via een link op nijmeegsboekenfeest.nl en na afloop als podcast te beluisteren. 

Roxane van Iperen debuteerde met Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest, waarvan tot op heden meer dan 275.000 exemplaren zijn verkocht. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. Dit jaar schreef Roxane het Boekenweekessay. Voorafgaand aan Het Grote Gesprek zijn er voordrachten van Kinha de Almeida Guimarães en Inge Kielen, talenten van literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

Gedurende de Boekenweek zijn er signeersessies bij Dekker v.d. Vegt. Op 29 mei signeert A.F.Th. van der Heijden digitaal, vanuit Amsterdam, zijn nieuwe roman Stemvorken, het achtste deel in de cyclus De tandeloze tijd. Op 30 mei signeert Yentl van Stokkum haar dichtbundeldebuut Ik zeg Emily. Zaterdag 5 juni signeert A.L. Snijders, en draagt hij voor uit zijn twaalfde bundel Tat Tvam Asi. Later die middag signeert Loes Wijnhoven haar debuut De hotelgids, met een muzikaal intermezzo door Loes en haar zus Renée (Clean Pete). Aanmelden voor het signeren is verplicht en kan door te bellen of mailen naar Dekker v.d. Vegt. 

Het digitale literaire platform Notulen van het Onzichtbare nodigde twee schrijvers uit om ter ere van de Boekenweek een cinepoem op te nemen. Het filmgedicht van Elianne van Elderen verschijnt bij aanvang van de Boekenweek op zaterdag 29 mei en Koen Frijns sluit de week af op zaterdag 5 juni.

De Nijmeegse Boekenweek wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen: De Nieuwe Oost Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Boekhandel Dekker v.d. Vegt en Op Ruwe Planken.

Livestream interview Roxone van Iperen

Datum: 29 mei 2021
Tijdstip: 20.00-22.00u
Digitaal live en gratis te bekijken via een link op nijmeegsboekenfeest.nl
Na afloop is het interview te beluisteren in uw favoriete podcast-app, op het kanaal van De Nieuwe Oost I Wintertuin

Dit vind je misschien ook leuk