Interactieve podwalk-app over watersnoodramp in Nijmegen

Volgend jaar is het 70 jaar geleden dat de watersnoodramp ons land trof en ook Nijmegen. De  vierdelige documentaire Het water komt! is vanaf 6 januari te zien op NPO2. Daarbij is een gelijknamige interactieve podwalk-app ontwikkeld. Hiermee kunnen mensen onder andere audiowandelingen maken op verschillende locaties waar in de geschiedenis de overstromingen hebben geteisterd, waaronder in Nijmegen.

Luister wandelend naar geschiedenis

“We hebben een gebruiksvriendelijke app voor de NTR-serie Het water komt! ontwikkeld, waarin je de verschillende watersnoodrampverhalen kan beluisteren”, zegt Tijmen Mulder van Robot Kittens uit Hilversum, die samen met zijn team de app voor NTR heeft ontwikkeld. “In de app zijn verschillende Podwalks te vinden, waarmee je via een kaart unieke looproutes kan wandelen en je via audio een verhaal hoort over de impact van een watersnoodramp op die locatie."

"We hebben ook gebruikgemaakt van Augmented Reality. Hiermee kan je bijvoorbeeld zien hoe hoog het water kwam en hoe de situatie er toentertijd uitzag. Door de telefoon op de desbetreffende locatie te richten, maakt de app de bijzondere verhalen zichtbaar. We willen hiermee een unieke gebruikerservaring creëren en dat de watersnoodramp niet vergeten wordt.” De app is voorzien van Augmented Reality (A.R.), waardoor de overstromingen digitaal tot leven komen. De podwalk-app is vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden voor iOS- en Android-gebruikers. 

Locaties

De podwalk-app Het water komt! is op zeven plekken in Nederland toe te passen; waaronder Amsterdam Tuindorp-Oostzaan, Marken, Dordrecht, Valkenburg, Zwolle, Nijmegen en Oude-Tonge. Vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden in de app store en op Google Play.

Meer informatie: www.ntr.nl | www.robotkittens.com

Dit vind je misschien ook leuk...