Iconic Festival luidt de zomer van 2021 uit in het Nijmeegse Valkhofpark

Goed nieuws uit Nijmegen: het succesvolle Iconic Festival keert op zaterdag 18 september 2021 dan eindelijk terug in het Valkhofpark. De tweede editie van het festival staat volledig in het teken van de grootste en beste tribute bands uit Nederland en daarbuiten, en zorgt voor een klinkende afsluiting van de zomer.

Het succesvolle tribute-festival keert na een jaar van afwezigheid terug op de plek waar de vrienden Tinus Weijkamp (eigenaar Mout Bierfestival en De Achtertuin Nijmegen) en Willem van den Berg (programmeur Van Ouds Vierdaagseplein) twee jaar geleden besloten 25-jarige vriendschapsjubileum te vieren. Dit jaar belooft Iconic Festival naast vriendschap ook een viering van hervonden vrijheid te worden. Na een succesvol debuut in 2019 met meer dan 2000 bezoekers volgde een oorverdovend stil 2020, maar dankzij goed nieuws rondom het garantiefonds voor de evenementensector gloort er een najaar mét festivals. Daar kan Iconic Festival niet in ontbreken. Daarom kunnen bezoekers medio september genieten van de nazomerzon, en met een drankje in de hand meezingen met de muzikale helden van toen en nu.

Nieuwe datum, zelfde succesrecept

Hoewel Iconic Festival 2021 in eerste instantie op 8 mei zou plaatsvinden, wil de organisatie het zekere voor het onzekere nemen door in te zetten op de derde zaterdag van september. Tinus Weijkamp: ”We hebben ontzettend veel lieve reacties van bezoekers gehad nadat we Iconic Festival vorig jaar moesten cancellen vanwege COVID-19. Eigenlijk wilden we het festival verplaatsen naar mei, maar met deze nieuwe, veiligere datum kijken we vol vertrouwen naar weer een iconische editie." 

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan het programma. Een deel van de artiesten die op de rol stonden voor de afgelaste 2020-editie zal meeverhuizen naar deze zomer, aangevuld met nieuwe, enthousiaste (inter)nationale bands van de bovenste plank. Samen laten ze het Valkhofpark tijdens een dag vol energieke optredens smullen van herkenbare klassiekers uit de pop- en rockgeschiedenis. Weijkamp: “Iconic staat klaar om Nijmegen dansend, rockend en feestend de zomer uit te laten luiden met een stampvolle dag vol iconische acts, een bijzondere audiovisuele show en vermaak voor alle leeftijden.”

Vanzelfsprekend kan er ook genoten worden van lekkere (speciaal)bieren en heerlijk eten, en is er ook dit jaar genoeg te horen, zien en ontdekken voor jong en oud. "Dat we deze editie alles uit de kast trekken moge duidelijk zijn”, vertelt een enthousiaste Willem van den Berg. “Je merkt aan alles dat mensen niet meer kunnen wachten, en geef ze eens ongelijk. Als we straks weer kunnen én mogen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een onvergetelijke dag. We hebben nog een jaartje in te halen, dus we staan te popelen.” Tijdens de eerste editie kon er genoten worden van tribute bands van Queen, The Rolling Stones, Bon Jovi en Muse. Meer informatie over het programma van 2021 volgt snel.

Tickets

Kaarten voor Iconic Festival 2021 zijn vanaf vrijdag 5 februari 11:00 verkrijgbaar via de officiële ticketshop. Omdat ticketkopers van de afgelaste editie vorig jaar de mogelijkheid hebben gekregen om hun tickets te bewaren voor deze editie - en velen dat ook hebben gedaan - verwacht de organisatie dat de kaartverkoop erg hard zal gaan. Bezoekers kunnen al vanaf €10,- (excl. servicekosten) genieten van al het moois dat Iconic Festival dit jaar te bieden heeft. Let wel, de verwachting is dat de tickets erg hard gaan dus wacht niet te lang met het aanschaffen van je ticket(s). Klik hier voor het Facebook evenement.

Early Bird €10,- | Regular €12,50 | Late tickets: €15,- Iconic Festival 2021 | zaterdag 18 september 2021 - 13:30 - 23:30 uur (TBC) | Valkhofpark Nijmegen

Over Iconic Festival

Wat ooit begon als de viering van een vriendschap, groeide uit tot een festival dat het Valkhofpark omtovert tot een muziekfestijn met iconische muziek van toen en nu, vertolkt door de allerbeste tribute bands van Europa. Iconic Festival is dé plek waar enthousiaste muzikanten in de huid kruipen van hun idolen en waar spectaculaire shows, een geweldig publiek en Gelderse gezelligheid elkaar vinden.

Dit vind je misschien ook leuk