Herdenking 1873: Kom herdenken, proeven en beleven!

De maand juni is Indian History month, Keti Koti maand en Pride month. Al deze verschillende identiteiten komen samen in Herdenking 1873: een veelkleurig programma met sprekers, artiesten en muzikanten. Uiteraard ook met lekkere Surinaamse snacks (halal en vegetarisch). Kom herdenken, proeven en beleven!

Sergio Berrenstein, Voorzitter van Stichting Opo Kondreman, vertelt over zijn broer Perez Jong Loy. Perez heeft heldhaftig gestreden voor het jaartal 1873, waarin de slavernij daadwerkelijk is afgeschaft. 

Op 5 juni 1873 kwam het zeilschip Lalla Rookh uit India na een reis van drie maanden in Suriname aan. De eerste Brits-Indiërs werden 'gehaald' voor contract-arbeid op de plantages. De Rotterdamse Shivano, student Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen, neemt ons mee in zijn visie hierover.

De Nijmeegse dichteres en Spoken Word artiest Inorca Rudolph herdenkt onze voorouders op creatieve wijze.

Tieneke Sumter deelt haar kennis en ervaringen over zwarte vrouwen- en LHBTQIA+ beweging.

Ter afsluiting van het programma is er een optreden van musicus, zanger en componist Orville Abdul Raheem Breeveld. Een bijzondere herdenkingsmiddag, vanwege onze gezamenlijke geschiedenis die onderbelicht is. De presentatie is in handen van Vayhishta Miskin.

Praktische informatie

Zaterdag 26 juni - 14.30 uur - De Vereeniging Kleine Zaal. Toegangsprijs  € 15. Hiervan gaat € 5 euro naar de actie voor Suriname, NL4SU.

Woensdag 30 juniom  20.00 uur is er een stream. Toegangsprijs  € 5,-. Dit bedrag  wordt geheel gedoneerd aan NL4SU.

Info en tickets: sedv.nl/herdenking1873

Dit vind je misschien ook leuk