Go Short Online 2021 werkt samen met Afrika Museum

Op 11 april 2021 sluit Go Short aan bij Het Blauwe Uur, een programmaserie over veranderingen in de tijd, beeldvorming en de uitdagingen van vandaag, georganiseerd door het Afrika Museum. Tijdens deze online editie wordt de korte fictiefilm NHA MILA vertoond, tevens onderdeel van de Europese competitie van Go Short Online (8-25 april).  

Het Blauwe Uur verrast je met nieuwe inzichten en andere perspectieven. Deze editie van Het Blauwe Uur focust op de migratie in Afrikaanse film aan de hand van meerdere disciplines. Filmrecensent en romanschrijver Vamba Sherif, zelf migrant, geeft een lezing over de wereld van Afrikaanse cinema met daarbij een focus op het thema migratie. De lezing wordt ondersteund door verscheidene beeldfragmenten.  

Go Short verzorgt de filmvertoning van NHA MILA (Denise Fernandes), een korte film over Salomé die terugkeert naar Kaapverdië. Tijdens haar tussenstop op de luchthaven van Lissabon herkent Águeda, een schoonmaakster, Salomé als "Mila", haar jeugdvriendin. Águeda nodigt Salomé uit om het vliegveld te verlaten en de tussenstop bij haar thuis door te brengen. De buurt neemt haar mee op een spirituele reis, waarvan de bestemming een pijnlijke band met haar geboorteland doet ontluiken. Deze film bekijk je ook tijdens Go Short Online van 8-25 april als onderdeel van de Europese competitie.  

Deze editie van Het Blauwe Uur vindt plaats op 11 april vanaf 14:00 en zal via een livestream worden uitgezonden. Aanmelden kan via deze link.  

Meer over Afrika Museum 

Het Afrika Museum in Berg en Dal (nabij Nijmegen) is gewijd aan kunst uit en culturen van het continent Afrika. Het museum, opgericht in 1954, is begonnen als Missiemuseum van de Congregatie van de Heilige Geest. De paters van deze orde verzamelden Afrikaanse voorwerpen om meer te leren over Afrikaanse religies. In de loop van de 20ste eeuw heeft het museum haar horizon verbreed en toont naast religieuze en traditionele voorwerpen ook hedendaagse Afrikaanse kunst. In het Afrika museum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Meer over Go Short    

Go Short is hét platform voor korte film en talent in Nederland. De organisatie is jaarrond actief op het gebied van ontwikkeling, presentatie, distributie en promotie van korte film en talentvolle makers. Het jaarlijkse internationale filmfestival in april is het hoogtepunt. Het omvat, naast een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering voor zowel publiek als internationale filmprofessionals én een scholierenprogramma. Sinds 2019 vindt Go Short ook in Arnhem plaats en wordt de Gelderland Film Pitch georganiseerd. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk. De 13e editie van het festival vindt dit jaar plaats. Vanwege de corona-maatregelen, is er in plaats van een vijfdaags internationaal event, een hybride programma ontwikkelt.  

Vanaf 8 april is Go Short Online live. Tickets hier verkrijgbaar.  

Dit vind je misschien ook leuk