Go Short 2021 trapt op 8 april af met online programma

Go Short 2021 is met een programma dat zich uitstrekt over een langere periode, en gebruik maakt van verschillende presentatievormen hybride, spannend en coronaproof. Het festival start met een online festivalprogramma, waarin de selectie van de allerbeste films uit Europa en heel veel nieuw filmtalent centraal staan. Naast een groot aanbod aan films via het on demand platform en een uitgebreid programma voor professionals, biedt Go Short dit jaar ook VR voor thuis en drie unieke livestreams, uitgezonden vanuit LUX aan. 

Go Short On Demand 

Uit meer dan 2000 inzendingen werden de beste 87 beste films voor de Nederlandse-, Europese- en studentencompetitie geselecteerd. Buiten de competities biedt Go Short Online ook een aantal uitgebalanceerde selecties van korte films binnen een bepaald thema of genre. Net als ieder jaar, reikt Go Short awards uit voor de beste Europese films, waaronder de Go Short VEVAM Award voor het grootse Nederlandse filmtalent en kwalificeren winnaars zich voor de Oscars, Bafta en European Film Awards. Daarmee blijft Go Short een belangrijk platform voor presentatie en ontwikkeling van filmtalent. Op 17 april aanstaande worden de winnaars bekendgemaakt. 

Go Short Live 

In drie speciale avondvullende live-uitzendingen op 10, 14 en 16 april worden er films bekeken én besproken met o.a. makers en specialisten. Elke avond staat in het teken van één groter thema. Zo staat op 10 april Nederlandse talent centraal en wordt er dieper ingegaan op aan dit genre gerelateerde thema’s. Op 14 april kun je je verwonderen over alle ins en outs op het gebied van het maakproces van films en in het bijzonder animaties. Tot slot duikt Go Short op 16 april in het gemis van de ander. Want als het afgelopen jaar iets heeft blootgelegd, dan is het wel hoezeer we elkaar nodig hebben. Uiteraard hebben verschillende filmmakers een mooie vertaling weten te geven van deze actuele thematiek.  

Go Short to Go - VR Experience at Home 

Geen bril? Geen probleem! Go Short geeft je de mogelijkheid om een VR-bril te huren. Zo geniet je thuis, volledig coronaproof, van 9 unieke VR-films.  

Activiteiten later dit jaar 

Mits de regels het toelaten zal Go Short in juni een live publieksprogramma presenteren op verschillende plekken en buitenplaatsen in Nijmegen, worden er filmwandelingen georganiseerd én zijn er filmprogramma's te zien in meerdere filmhuizen in het land. Daarmee richt het festival zich nog meer dan ooit op publiek, vernieuwing en experiment. 

Streetrover in het Valkhofpark 

In de huidige tijd lijkt niets meer vanzelfsprekend. Ook het organiseren van een festival niet. Reden genoeg voor Go Short om de aftrap van deze 13e editie kracht bij te zetten door middel van een bijzondere samenwerking. Go Short slaat de handen ineen met Streetrover van kunstenaar Gijs van Bon. Samen maken ze op donderdag 8 april om 10.00 uur de wereld een beetje mooier én schoner door het creëren van een bijzondere tekst in het Valkhofpark in thuisstad Nijmegen.  

Vanaf 8 april gaat Go Short Online live. Tickets voor publiek en professionals, de livestream en Go Short to Go VR Experience koop je via deze link

Meer over Go Short    

Go Short is hét platform voor korte film en talent in Nederland. De organisatie is jaarrond actief op het gebied van ontwikkeling, presentatie, distributie en promotie van korte film en talentvolle makers. Het jaarlijkse internationale filmfestival in april is het hoogtepunt. Het omvat, naast een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering voor zowel publiek als internationale filmprofessionals én een scholierenprogramma. Sinds 2019 vindt Go Short ook in Arnhem plaats en wordt de Gelderland Film Pitch georganiseerd. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk. De 13e editie van het festival vindt dit jaar plaats. Vanwege de corona-maatregelen, is er in plaats van een vijfdaags internationaal event, een hybride programma ontwikkeld.   

Dit vind je misschien ook leuk