Expo Bart weer open op afspraak, met Static Movement van Epic Rick

Expo Bart mag de deuren weer openen! Het is vanaf nu mogelijk om jouw bezoek te reserveren via www.expobart.nl. Er is plek voor maximaal 2 personen per tijdslot van 30 minuten. 

Liefde, agressie, weelde, passie, zonde en begeerte…rood, de meest ambivalente van alle kleuren, manifesteert zich in vele, vaak tegenstrijdige, gedaanten. Rood is de kleur van vuur en bloed, het zinnebeeld van moed en vitaliteit, maar ook van angst en gevaar. De fascinerende en controversiële geschiedenis van rood, de kleur met de krachtigste symboliek, vormt de inspiratie voor de licht- en geluidsinstallaties die nu bij Expo Bart getoond worden.

PROXIMITY EFFECT is een interactieve installatie waarbij de bezoeker de intensiteit van de beelden en soundscape kan beïnvloeden, door dichter of verder van de projectie te gaan staan.

RED is ontstaan uit de eerste, volledig autonome samenwerking van Richard van Kruysdijk (a.k.a. Epic Rick) en Ate Jan van Kampen. Het multidisciplinaire duo, dat elkaar kent uit de (inter)nationale dans- en theaterwereld, verkent met RED de impact van kleur en neemt de toeschouwer mee op een 15 minuten durende reis waarin zintuigen worden ontregeld.

Krachtig en onontkoombaar. Een indringende ervaring opgeroepen 
door de uitgebeende ingrediënten licht, kleur en geluid.’
Cultuurjournalist Anneke van Wolfswinkel, in het Eindhovens Dagblad over RED.

Richard presenteert tevens grafische prints uit zijn serie GLITCH WORKS

Richard van Kruysdijk is muzikant en visueel artiest, werkzaam in grafisch ontwerp, video en muziekcompositie, -performance en -productie. Richard creëert audiovisuele installaties en live transmediale concerten. Hij werkt autonoom in verschillende bands, variërend van ambient drone tot post-punk. Daarnaast werkt hij als componist voor (inter)nationale moderne dansgezelschappen als Scapino Ballet, Balletto di Roma, Hessisches Staats Ballett, Ballet de Lorraine.

Fotograaf en lichtontwerper Ate Jan van Kampen werkt als eigenzinnig lichtontwerper voor binnen- en buitenlandse theaterproducties. Zijn werk kenmerkt zich door ruimtelijke beleving. Ate Jan werkte onder andere voor Theatergroep Hollandia / ZT Hollandia en Toneelgroep Maastricht. Zijn lichtontwerp voor de voorstelling ‘Henry’ van Itamar Serussi bij het Scapino Ballet kreeg in binnen- en buitenland lovende kritieken.
 
Static Movement is van 7 maart t/m 5 april te zien in Expo Bart van vrijdag t/m zondag en op tweede paasdag. Zonder reservering en mondkapje is de expositie niet te bezoeken. Reserveren kan via www.expobart.nl/reserveer-jouw-bezoek-aan-expo-bart.

Dit vind je misschien ook leuk