Eerste lichting Pabo-ALO studenten in Nederland studeert af aan de HAN

14 september 2023 mochten de eerste negen studenten die begonnen met het bi-diplomeringstraject Pabo-ALO, hun diploma in ontvangst nemen. Ondanks het studeren in de opstartfase zijn in totaal tien studenten afgestudeerd en hebben nu een dubbele bachelor in huis. 

Vijf jaar geleden startte een groep van 25 studenten als eerste in Nederland aan de Pabo-ALO. In deze vijf jaar ging het meeste volgens plan en waar dit niet zo was, dachten de studenten mee over verbetering van het bi-diplomeringstraject Pabo-ALO. Tijdens de opleiding hebben de studenten stage gelopen in verschillende onderwijscontexten (po/vo/so/hbo etc.). 

“Wij kunnen ze met veel vertrouwen het werkveld in sturen. Deze club heeft een missie om te zorgen voor een goed en gevarieerd beweegaanbod en het werkveld koppelt aan ons terug dat ze een integrale benadering hebben naar de kinderen toe, zowel in het klaslokaal als in de gymzaal. Gezamenlijk met deze club studenten hebben wij veel kinderziektes uit ons bi-diplomeringtraject gehaald. De Pabo-ALO studenten hebben een grote leerbereidheid en hebben veel aandacht voor elkaar en leren binnen dit traject op een informele wijze van en met elkaar. Wij zijn trots!”, vertelt Willemijn van Gurp, Trajectcoördinator en docent bij de Pabo-ALO. 

De Pabo-ALO student kan een spil worden binnen een school(-bestuur) en gemeente m.b.t. een gezonde school, bewegend leren en een dynamische schooldag. De groep afstudeerders heeft een missie om te zorgen voor een goed en gevarieerd beweegaanbod en het werkveld koppelt aan de HAN terug dat ze een integrale benadering hebben naar de kinderen toe, zowel in het klaslokaal als in de gymzaal. Gezamenlijk met deze studenten heeft de HAN veel ‘kinderziektes’ uit het bi-diplomeringtraject gehaald. De Pabo-ALO studenten hebben een grote leerbereidheid en hebben veel aandacht voor elkaar en leren binnen dit traject op een informele wijze van én met elkaar. Daarnaast hadden ze ook de beste resultaten van alle ALO-studenten. Een gemotiveerde club mensen die in vijf jaar twee diploma's hebben behaald in een traject wat nog in ontwikkeling is. 

Voor meer infromatie vind je hier een video waarin Pabo-ALO studenten en docenten vertellen over de opleiding: Wat kun je worden met de Pabo-ALO?

Dit vind je misschien ook leuk…