Een maand vol zomerconcerten in Stevenskerk Nijmegen

Er staat een maand vol zomerconcerten in de Stevenskerk in Nijmegen gepland. Alle concerten vinden plaats in de Sint Stevenskerk in Nijmegen en beginnen om 20.30 uur. De toegang bedraagt 10 euro (exl. administratiekosten). 

3 augustus: Hayo Boerema

m.m.v. Laurens Collegium Rotterdam
o.l.v. Wiecher Mandemaker
Bach, Grote Orgelmis

Bach schreef de Grote Orgelmis in zijn latere levensjaren als een soort overzicht van zijn kunnen. Het werkbestaat uit tien groots opgezette bewerkingen van koralen die deels passen bij onderdelen van een Lutheraanse kerkdienst, omarmd door het Preludium en Fuga in Es. De koralen worden tevens gezongen door het Laurens Collegium, dat ook nog twee motetten ten gehore brengt. In dit werk toont Bach zich een mysticus.

Tickets

10 augustus: Daniel Roth

Stevenskerk voor even Saint-Sulpice

Net voordat hij vorig jaar zijn concert in de Stevenskerk zou geven, gingen de grenzen voor hem op slot. Dit jaar kan hij vooralsnog toch naar Nijmegen komen! Wij heten Daniël Roth van harte welkom. Roth is een van de meest bekende Franse orgelvirtuozen en organist vanhet Cavaillé-Coll orgel in de Parijse Saint-Sulpice. Met composities van Nivers, Couperin, Boely, Église Saint-Saëns, Widor en eigen werk waant de luisteraar zich voor even in deze beroemde Parijse kerk.

Tickets

17 augustus: ​Erik Jan Eradus

Jubilarissen

Naast Sweelinck staan dit jaar ook andere componisten in de spotlights vanwege een gedenkwaardig jaar. Eradus speelt ook werken van drie andere componisten die respectievelijk 150,100 en 50 jaar gelden zijn overleden: Alexis Chauet, Camille Saint-Saëns en Marce. Dupré.

Tickets

24 augustus: ​Theo Jellema

Reis door de tijd

Theo Jellema koos voor muziek die niet vaak tijdens concerten te beluisteren is. De composities die voornamelijk van Spaanse en Franse oorsprong zijn, bestrijken een periode van vijf eeuwen muziekgeschiedenis. Vooral Spaanse muziek staat – onterecht – maar weinig op het concertprogramma.

Tickets

Dit vind je misschien ook leuk