Deze zomer tweede editie van muzikale Summerschool

De Basis en De Nieuwe Oost Pop organiseren van 24 t/m 26 augustus voor een tweede keer een Summerschool voor muzikaal talent. Drie dagen lang dompelen muzikanten, producers en songwriters zich onder in alles wat muziek is. Onder begeleiding van professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie gaan de acts aan de slag met hun eigen ontwikkelvraag. Daarnaast is er extra aandacht voor verschillende facetten van het muzikanten-bestaan. De Summerschool zal dit jaar wederom plaats vinden in Doornroosje.

Drie dagen de diepte in

Instrumenten worden afgestoft, snoeren worden uitgerold en kelen worden gesmeerd, want live concerten komen weer langzaam op gang. De lokale muziekscene is hierbij belangrijker dan ooit en daarom organiseert De Basis in samenwerking met De Nieuwe Oost Pop, Doornroosje, ArtEZ conservatorium en Poppunt Gelderland: Summerschool 2021. Diverse bands, elektronische of hiphop acts duiken van 24 t/m 26 augustus onder leiding van professionele coaches een muzikale bubbel in. "Tijdens de Summerschool bieden we artiesten een plek waar ze de muzikale diepte ingaan zonder afleiding en ruis van buiten. Daar gaan sowieso interessante stappen gezet worden.” aldus Angela Verkuijlen, Kwartiermaker De Basis.

Het programma

De artiesten krijgen een vol en compleet programma voorgeschoteld, waarin wordt gekeken naar het grotere geheel. Hoe kun je als act in deze tijd je bestaansrecht versterken? Hoe bouw je een eigen community op en hoe kun je een beroep doen op je achterban? Tijdens deze drie dagen wordt er hard gewerkt vanuit Doornroosje aan diverse thema’s binnen het bestaan als muzikant en worden er verschillende masterclasses aangeboden over actuele onderwerpen uit de muziekindustrie. Om in de muzikale bubbel te blijven overnachten de artiesten op een bijzondere plek in Nijmegen. “De Summerschool heeft mij heel erg geholpen richting te geven aan mijn artiest zijn en makerschap. Ik heb informatie gekregen in hoe de muziekindustrie werkt, hoe ik mijzelf kan profileren, hoe ik mijn identiteit als artiest kan ontwikkelen en verder kan groeien in het maken van kunst en daar de waarde van inzien. Voor mij waren deze 3 dagen, gevuld met netwerken, ontwikkelen en leren precies wat ik nodig had,” aldus BARTH., deelnemer Summerschool 2020.

Aanmelden

De Summerschool is bedoeld voor acts die hun eerste stappen al hebben gemaakt in de muziekwereld en zich graag verder willen ontwikkelen. Concreet betekent dit dat er tenminste 1 EP op je naam staat, live-ervaring hebt van minstens 1 tour of andere relevante ervaring en gemotiveerd bent om stappen te zetten in je muzikale én organisatorische ontwikkeling.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot donderdag 8 juli om 12 uur via de website van De Basis. Een selectiecommissie bepaalt de uiteindelijke samenstelling van deelnemers. Er is in totaal plek voor vijf acts en er wordt van elke deelnemer een bijdrage van €50,- gevraagd. De Summerschool wordt mede mogelijk gemaakt door De Nieuwe Oost Pop, Doornroosje, ArtEZ conservatorium en Poppunt Gelderland en Gemeente Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk