Deel jouw idee van vrijheid tijdens het vrijheidscafé

Kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes zijn benieuwd hoe wij (Nijmegenaren) anno 2019 vrijheid ervaren. Wat betekent vrijheid in onze huidige samenleving?

Samen met Stadsschouwburg Nijmegen bouwen Aardse en Kempkes aan een lichtkunstwerk dat in december 2019 twee weken lang voor iedereen te zien zal zijn op de buitenkant van het gebouw.

Deel jouw idee van vrijheid tijdens het vrijheidscafé

Vrijheid is een complex concept. Wat versta jij onder vrijheid? Wat geeft jou een gevoel van vrijheid? Waar en wanneer ervaar je vrijheid? Op welke plek was dit en welke anekdote hoort erbij? De kunstenaars horen graag jouw verhaal tijdens het vrijheidscafé. Machteld en Femke zijn op zaterdag 16 november van 15u tot 17u in Restaurant De Vereeniging om met je in gesprek te gaan over jouw beleving van vrijheid.

Daarnaast gaan zij letterlijk de straat op en bij de mensen langs om de persoonlijke ervaringen van vrijheid te bespreken.

Lichtkunstwerk over vrijheid

Al deze verhalen en gesprekken leiden tot handgeschreven teksten en beelden over vrijheid die de gevel van de Stadsschouwburg te zien zijn van 7 t/m 21 december 2019. Teksten en iconische beelden gebaseerd op gesprekken met bewoners van de stad Nijmegen; jonge en oude, oude en nieuwe.

Dit vind je misschien ook leuk