De Wijkfabriek viert de liefde: nieuwe Praatfabriek Podcast vanuit de Wolfskuil

14 februari 2021 presenteert de Wijkfabriek in Nijmegen de vierde editie van de Praatfabriek Podcast. Deze Wolfskuilse wijktalkshow vol muziek, kunst en sterke verhalen viert deze keer de liefde. Voor jezelf, voor elkaar én voor carnaval.

Oud-Prins Carnaval en fractievoorzitter van CDA Nijmegen Mark Buck is tafelheer. Hij vertelt ons over zijn liefde voor carnaval, de politiek en zijn naasten. Shanushka La Cruz trakteert ons op spoken word. Schrijver Jan Hermsen (die de wijk gaat verlaten) en frituurfan Richard Heuveling dragen een column voor. De muziek wordt verzorgd door Huub van Eijndhoven.

De Wijkfabriek verzamelt daarnaast liefdesverklaringen en –berichten in de wijk. De Praatfabriek redactie nodigt buurtbewoners uit om vrijdag 29 januari tussen 11.00 en 13.00 uur een liefdesbericht te delen op Fuchsiastraat 14 (voorheen de Huiswinkel, tussen de Bruna en de pinautomaat). De mooiste momenten zijn te horen in de podcast.

De datum en het onderwerp van de podcast zijn geen toeval. Conrad Savy, bestuursvoorzitter van de Wijkfabriek, vertelt: “Zeker in deze tijd is het van belang om stil te staan bij de liefde. Hoe mooi het is om elkaar lief te hebben en hoe krachtig het kan zijn. Maar ook om er even bij stil te staan dat het niet vanzelfsprekend is. Laten we extra naar elkaar omkijken in deze lastige periode.”

Zondag 14 februari is de podcast vanaf 15.00 uur gratis te beluisteren via de website van de Wijkfabriek: www.wijkfabriek.nl/praatfabriek.

De Wijkfabriek is een bewonersinitiatief uit de Wolfskuil in Nijmegen. Op Koninginnelaan 1 - in het oude politiebureau - kunnen bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten in huiskamercafé Oase, lokale producten kopen in het winkeltje Wijkwaar en deelnemen aan maatschappelijke en culturele activiteiten. Nu in coronatijd zijn Oase en Wijkwaar gesloten, maar de Wijkfabriek biedt binnen de mogelijkheden nog steeds ondersteuning en een luisterend oor.

Dit vind je misschien ook leuk