Cultuur op de Campus organiseert samen met WIEBERT een gloednieuw zomerprogramma

Op 7, 8 en 9 juli organiseert Cultuur op de Campus samen met WIEBERT een gloednieuw zomerprogramma. De rode draad van de avonden is onze herpakte vrijheid. De eerste avond staat in het teken van poëzie, met onder andere de nieuwe Campusdichter en de Naakte Waarheid. De dag erna zal de film "La planète sauvage" vertoond worden met een voorgesprek door het interdisciplinaire filosofische platform "Future Based". De laatste dag is voor de muziek, met Nijmeegse muzikanten Thaïti en Myra Pillar.

Isaharah

Ishfarah is schrijver van een niet bestaand genre, zoals ze zelf zegt. Ze laat zich inspireren door teksten en muziek in verschillende talen en dialecten. Slingerend over de grenzen tussen songtekst, gedicht en spoken word probeert Ishfarah zich vooral niet te houden aan één taal, stijl of discipline. In de hoop dat ze voor haar publiek een nieuw licht schijnt op iets wat ze nog niet zo goed kende

De Naakte Waarheid

Imperfectionistisch kunstcollectief De Naakte Waarheid maakt gesamtkunstwerken waar je u tegen zou willen zeggen, ware ’t niet dat tutoyeren beter bij ’t gelijkheidsideaal dat ze uitdragen past. In z’n fonkelnieuwe voorstelling ‘De Vader, de Zoon, en ’t Heilige Feest’ houdt ’t Nijmeegs gezelschap de samenleving weerom ’n wrede lachspiegel voor. Voorts is ’t van mening dat er ’n eind moet komen aan Zwarte Piet, oorlog en de bio-industrie.

Thaïti

De Nijmeegse band Thaïti nam al menig dansvloer mee met hun eigenzinnige "exotica-pop". Hun muziek is misschien wel het best te omschrijven als de fictieve soundtrack van een dromerige Tarantino space-western; zweterige disco, zonovergoten surf & chicha, afgebluste fuzzrock met een vleugje hedendaagse indie.

Myra Pillar

Myra Pilar is een zangeres en songwriter uit Nijmegen. Haar muziek is geworteld in Soul, R&B, Sing- en Songwriting en Pop in zowel een elektronische als akoestische setting. De diversiteit van haar repertoire maakt haar uniek: van meeslepend en eerlijk tot dansbaar en groovy. Haar diepe, oprechte stem en haar doorleefde teksten nemen je mee in elke song.

Jochem

Voor Jochem gaat het dichten om de tekst; hij heeft liever dat je ze leest dan ze van 'm hoort. Helaas is dit een gevecht met zijn praatgraagheid, wat voordragen toch ook erg uitnodigend maakt. Naast de drie bundels die hij de afgelopen jaren schreef, trad hij ook onder andere op bij poëziefestival het Tuinfeest en was hij afgelopen jaar campusdichter van Nijmegen. Zijn poëzie is klassiek in stijl en woord, maar ad rem voor het moderne nog-net-niet-volwassen leven - een herkenning hopelijk nooit ver te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk