Barry en de Bonita’s winnen voorronde Dag van het Levenslied 2020

Zaterdagavond 7 maart zijn de eerste twee namen voor de Dag van het Levenslied 2020 bekend geworden. Tijdens de voorronde in De Lindenberg streden acht acts om de felbegeerde prijs: optreden op het smartlappenfestival op 10 mei 2020. Barry en de Bonita’s sleepten de juryprijs in de wacht en het duo Henk & Chantal won de publieksprijs. Beide acts zijn daarmee verzekerd van een plek op het hoofdpodium.
  

De artiesten Theo Solo, Snelle Henkie en zijn (h)exen, DrieN, Barry en de Bonita’s, De Grote Karaokeshow, Band Alles, Henk & Chantal en Tonnie Traenendal & de Nuilen Knapperts traden op voor een uitverkochte zaal. Met hun vertolking van meer en minder bekende levensliederen, overgoten met een theatraal sausje, probeerden ze de jury en het publiek voor zich te winnen. De avond werd gepresenteerd door Ronnie en de Razende Ronda’s. 

Een jury van drie man sterk voorzag elke act van humoristische complimenten en opbouwende kritiek. Barry en de Bonita’s, met hun strakke danspasjes en glitterkostuums, werden door de jury verkozen tot de grote winnaar van de avond. Ze brachten onder andere een ode aan het Songfestival met het nummer ‘Bim Bam Bom’ van Harmony, de Nederlandse inzending van het Songfestival in 1978. Daarnaast mocht iedere bezoeker een stem uitbrengen op één van de deelnemende artiesten. Henk & Chantal kregen de meeste stemmen; ze stalen niet alleen het hart van het publiek, maar ook elkaars hart. De omschrijving van hun act zegt genoeg: “Het populaire televisieprogramma Married at First Sight is neergestreken in Nijmegen, om hier door middel van de wetenschap twee wildvreemden in het huwelijk te laten verbinden.”  

Dag van het Levenslied 2020 

De winnende acts treden allebei op tijdens de 38e editie van de Dag van het Levenslied op zondag 10 mei, hét smartlappenfestival met een knipoog. De Dag van het Levenslied vindt traditiegetrouw plaats op Moederdag in het Valkhofpark en is gratis te bezoeken. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt. 
 

Kijk voor meer informatie op www.dedagvanhetlevenslied.nl

Foto's: Ton Gelsing 

Dit vind je misschien ook leuk