Augustus en september: tentoonstellingen in het Afrika Museum

Onze musea zijn weer open! En dat is maar goed ook, met zoveel nieuwe exposities en activiteiten. In augustus bezoek je in het Afrika Museum Heden van het slavernijverleden, een expositie over de gevolgen van slavernij en kolonialisme vandaag de dag. Het museum biedt in de zomervakantie bij de tentoonstellingen een programma met workshops en activiteiten voor het hele gezin. Houd de website in de gaten voor meer info. 

EXPOSITIES

HEDEN VAN HET SLAVERNIJVERLEDEN - NIEUW

vanaf 17 juni 2021

Deze expositie, die in 2017 opende in Tropenmuseum, reist naar het Afrika Museum. De expo gaat vanaf juni open en krijgt de zomermaanden een aanvulling met het Gelderse slavernijverhaal. Ook wordt de expo geactualiseerd. In deze expositie maak je kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. In 1863 maakte de Nederlandse regering wettelijk een einde aan de Trans-Atlantische slavernij, maar honderden jaren van koloniale overheersing lieten sporen in onze maatschappij na die nog steeds voelbaar zijn. Heden van het slavernijverleden: een tentoonstelling met discussieplatform die de verhalen van tot slaaf gemaakte en hun nazaten centraal stelt. 

BITTER CHOCOLATE STORIES

verlengd t/m 3 oktober 2021 

Zes kinderen vertellen in Bitter Chocolate Stories hun verhaal. Zij zorgen ervoor dat wij, de chocoladeconsumenten, duizenden kilometers verderop de chocola kunnen eten waar we zo van houden. We nemen je mee naar de cacaoplantages en vertellen hun verhalen en die van hun ouders, van de cacaoboeren, en de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen. Deze tentoonstelling is i.s.m. Tony Chocolonely. 

INSPIREREND AFRIKA

(vaste opstelling) 

Met maar liefst 54 landen, 2000 officieel erkende talen en talloze culturele gebruiken bestaat er niet zoiets als één Afrika. Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in ons alledaags leven.

ACTIVITEITEN

Zomervakantie – Activiteiten voor het hele gezin  

Kijk voor informatie en tijden van het zomervakantie-programma op: www.afrikamuseum.nl

Dit vind je misschien ook leuk