Atelier POST opent twee exposities in december

In december openen maar liefst twee exposities bij POST: New Horizons in Arnhem brengt werk van internationale kunstenaars samen die tijdens de pandemie zijn afgestudeerd, en Compost: (Un)becoming in Nijmegen komt voort uit het talentontwikkelingstraject Interactions. Daarnaast wordt er afscheid genomen van Gerard Koek en Niek Audenaerd uit het bestuur, en wordt er plaatsgemaakt voor Suus te Braak, Isolde Venrooy en July Ligtenberg als nieuwe bestuursleden.

Compost: (Un)becoming

Interactions is een talentontwikkelingstraject van POST, waarbij het uitwisselen van perspectieven, werkmethodes en kennis centraal staat. Makers en denkers vanuit verschillende disciplines werken samen aan een zelf vormgegeven eindpresentatie rondom een centraal thema. De focus van het programma is om de individuele praktijk van elke deelnemer te stimuleren binnen een collectief kader.

In het traject van 2021 vertrok de groep vanuit het idee van compost. Compost bevindt zich continu in een staat van transformatie en is een dynamisch levend proces. Het is een microsysteem in zichzelf, dat voeding biedt aan een groter macrosysteem. De mens heeft een onmiskenbare rol in deze wisselwerking. Wat wij aan onze compost toevoegen keert uiteindelijk weer terug naar de aarde. Binnen compost zijn er oneindige verbindingen: tussen verleden, heden en toekomst, tussen micro en macro, mens en aarde, leven en dood. Deze wisselwerkingen kun je metaforisch terugvinden bij de Interactions-deelnemers. Elk werk is een inkijkje in hun persoonlijke binnenruimte. Tegelijkertijd voedt elk werk, elk individu, elk verhaal, het grotere geheel van het collectief.

Volg het proces van de groep via @compost.post op Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...