5x jongerentips in Nijmegen – 9 t/m 15 mei 2022

Of je nu lekker vrij bent, of juist moet blokken voor je tentamens: pauze nemen is altijd goed! Luister naar de muziek die graffiti kunst maakt, waan je in een wereld waarin memes tot leven komen of ontdek het beste van oude en nieuwe electro. Gewoon in Nijmegen!

1. Podium JIN - GRAFFITI JAZZ

Met een persoonlijk verleden in de graffiti scene, laat pianist en componist Rembrandt zich meenemen door de kleurrijkheid, de spanning en sensatie van graffiti. De beeldende kracht van straatkunst, vertaald naar hedendaagse, opzwepende jazz. Nieuwsgierig hoe dat klinkt? Kom luisteren naar GRAFFITI JAZZ in de Lindenberg!

Woensdag 11 mei 2022 van 20.30 tot 22.30 uur in De Lindenberg

2. Oddstream - Meme me

Iemand volgen en je duim op te steken wanneer degene iets doet wat je leuk vindt. Een mening van iemand anders herhalen tegen alle mensen in je omgeving omdat je het er mee oneens bent. Memes maken met schaar en papier en door de stad verspreiden. Hoe zou het leven eruitzien wanneer we online gewoontes toepassen in het offline leven? Tijdens Meme Me wordt dit uitgetest door curator en onderzoeker Nadine Roestenburg en theatermaker Booi Kluiving.

Donderdag 12 mei 2022 van 19.30 tot 21.30 uur in De Lindenberg

 

3. Moving Futures

Drie dagen vol voorstellingen, installaties, workshops en (after)talks. Moving Futures brengt spraakmakend werk van verschillende dansmakers bijeen in één reizend festival. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende makers en performers van nu.

Vrijdag 13 mei 2022 om 20.00 uur in LUX Nijmegen

 

 

4. Electrobel

In 2012 werd heel Nijmegen wakker geschud met een explosie van de bekende fabriek Electrabel. Tien jaar later knallen we er met een gelijke explosie in met Electrobel, hét nieuwe electro-feest in Merleyn! Met Electrobel bieden we het beste van oude én nieuwe electro een nieuw thuis in Merleyn.

Zaterdag 14 mei 2022 om 23.00 uur in Merleyn

 

5. NYMA makersmarkt

Van keramiek tot multimedia, interieur tot mode, van grafisch ontwerp tot fotografie. Kom struinen, shoppen en snoepen op de NYMA makersmark! Zie makers aan het werk en ga zelf aan de slag met leuke workshops. De NYMA makersmarkt is Nijmeegs meest originele etalage, met ambacht en design van toffe makers uit de regio.

Zondag 15 mei 2022 van 11.00 tot 17.00 uur op het NYMA terrein

 

Dit vind je misschien ook leuk...