5x jongerentips in Nijmegen - 7 t/m 13 november

Zin om iets nieuws te leren? Deze week kun je je onderdompelen in kennis tijdens het Science Café of de lezing van filosoof Martha Nussbaum over dierenwelzijn. Ook is deze week alweer de elfde editie van Subcultuur! Een fijne week.

1. Subcultuur

Op de elfde van de elfde opent Subcultuur om elf minuten over elf de deuren voor een onheilspellende clubnacht. In Rood steken ze ‘m eens wat steviger en orthodoxer in: Het slotstuk is voor de reizende ster Elli Acula met haar vocale powerhouse en oldschool opruiende Techno. Dit vraagt om een vliegende start. De drie dames van Plasma zijn inmiddels graag geziene gasten bij Sub en trappen gezamenlijk de avond stevig af met hun onmiskenbare energieke Plasma beams. En dan, de dame die de avond verbindt. Een van de meest all round en frisse dj’s van het moment. Your DJ’s favorite DJ: OK Williams

Vrijdag 11 november om 23.00 in Doornroosje

 

 

2. RHEA

Rhea (Oudgrieks: ῾Ρέα; Ionisch: ῾Ρείη) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij was een van de Titanen en woonde bij de berg Ida op Kreta. Haar broer Kronos huwde haar en verwekte de Olympiërs Hestia, Hera, Demeter, Poseidon, Hades en Zeus. Zo, tot zover deze spoedcursus Griekse mythologie. Want we hebben het hier natuurlijk niet over die incestueuze Grieken, maar over de één van de beste Belgische rock bands van het moment: het Gentse RHEA.

Vrijdag 11 november om 22.00 in Merleyn

 

 

3. Science Café > Hoe werkt ons geheugen (beter)? - UITGESTELD 

Op dinsdag 8 november zullen geheugenexperts Freyja Ólafsdóttir en Boris Konrad van de Radboud Universiteit ons, in het Engels, kennis laten maken met de wonderen van het geheugen. Ólafsdóttir hanteert in haar onderzoek een fundamentale benadering en implementeert allerlei technieken om de activiteit van afzonderlijke neuronen en hun inbedding in neuronale netwerken te onderzoeken. Zo onderzoekt ze de ontwikkeling van ruimtelijk en episodisch geheugen bij knaagdieren. Konrad, anderzijds, bestudeert de neuronale principes die ten grondslag liggen aan de verbetering van het geheugen bij mensen en de voordelen van verschillende geheugenstrategieën. Bovendien onderzoekt hij de effecten van moderne technologie op onze hersenen. De inspirerende muziek verzorgd door Punch! zal deze avond extra memorabel maken!

Dinsdag 8 november van 19.30 tot 22.00 bij The Shamrock. 
 

4. Theater Oostpool -  ‘De Bananengeneratie’

Regisseur Char Li Chung brengt de bestseller ‘De Bananengeneratie’ van schrijver en journalist Pete Wu naar het theater. Verhalen over het ‘enige’ Oost-Aziatische gezin in het dorp, de clash van Aziatische en Nederlandse gebruiken en het leven als horeca-kind tussen school en fornuis.

Dinsdag 8 t/m zaterdag 12  november 2022 in LUX Nijmegen
 

 

5. Radboud Reflects, Lezing door filosoof Martha Nussbaum

Koeien die omkomen bij boerderijbranden, chimpansees die maar net overleven in steeds kleiner wordende jungles en walvissen die aanspoelen met kilo’s plastic in hun maag. Wereldwijd zijn dieren in nood. En hun lijden wordt veroorzaakt door ons, mensen. Onze soort domineert het leven van andere dieren over de hele planeet. Volgens wereldvermaard filosoof Martha Nussbaum, zouden dieren in staat moeten zijn een goed, natuurlijk leven te leiden. En hebben wij als ‘s werelds meest overheersende inwoners een verantwoordelijkheid om de vrijheid van andere soorten te waarborgen. Kom en leer van de Spinozalens laureaat 2022 - via Zoom - hoe we zowel huisdieren als wilde dieren ethisch verantwoord kunnen behandelen.

Dinsdag 8 november van 19.00 tot 20.30 in de Lindenberg
 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...