5x jongerentips in Nijmegen - 4 t/m 10 maart

Nijmegen komt tot leven met deze evenementen! Van de unieke eHBO-soos met dansbare rock tot een avond vol poëzie. Mis deze hoogtepunten niet!

1. EHBO-soos

Negen maart de tweede editie van de eHBO-soos. De eerste editie werd zeer goed ontvangen, en draaiden we vooral de New-Wave van de jaren tachtig. In deze tweede editie gaan we vooral dansbare rock draaien, van de jaren zestig tot heden. Van Jimi Hendrix tot Foo Fighters, van Joy Division tot Black Sabbath, van Simple Minds tot Smashing Pumpkins en van Rammstein tot Rage Against the Machine enzovoorts. Dus als je van gitaren houdt en van dansen, is dit je opportunity, want zeldzaam en voorlopig eenmalig. Met Pick-Uppers Johnny Smoke en SJEF, alles van vinyl.

Zaterdag 9 maart om 21.00 uur in Doornroosje Poppodium

 

2. Open Poëzie Podium

Op 7 maart is er weer een Open Podium in de Sint Nicolaaskapel in Het Valkhofpark. Nieuwe talenten en oude(re) bekenden laten hier hun nieuwste en/of mooiste gedichten horen. Als je net als onder anderen Wilma Peters en Rinske Kegel deel wilt uitmaken van de line-up, meld je dan via e-mail: poeziecentrumnederland@gmail.com.

Donderdag 7 maart van 20.00 - 22.00 uur in de Sint-Nicolaaskapel. 

 

3. Huisfissa

Nijmegen, zijn jullie klaar voor het gezelligste huisfeestje in de club?! Een red cup vol punch in je hand, de lekkerste urban hitjes uit de speakers, je vrienden uitdagen voor een potje beerpong en een dansvloer gevuld met alleen maar gezellige mensen; bij Huisfissa mag en kan (bijna) alles! Geen gezeur met de buren, niet al je troep hoeven op te ruimen aan het eind van de avond, gewoon lekker los gaan op het gezelligste huisfeestje van het land. 

Zaterdag 9 maart om 23.00 uur in Merleyn

 

4. Mindfulness Museum in Into the Black Hole

Verken het universum binnenin jezelf. Met deze reeks slaat Valkhof Museum de handen ineen met Doris Lilienweiss. Mindfulness Museum verbindt kunst, mindfulness, yoga en welzijn. In drie sessies neemt Lilienweiss je mee naar het nu en richt je je op de innerlijke ruimtelijkheid van je eigen bewustzijn. Hoe ervaar daarna, in deze staat van ontspanning, kunst in de tentoonstelling Into the Black Hole?

Dagelijks vanaf 6 maart t/m 3 april van 09.00 - 10.00 uur in Valkhof Museum

 

5. Feikes Huis | Studio Figur | Rieks Swarte ism De Toneelmakerij

Het jonge figurentheatergezelschap Studio Figur, theatermaker Rieks Swarte en productiehuis Feikes Huis bundelen de krachten voor een prachtige en ontroerende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek.

Donderdag 7 maart vanaf 20.30 in LUX Nijmegen

 
 
 
 

Dit vind je misschien ook leuk...