5x jongerentips in Nijmegen - 23 t/m 29 mei 2022

Ga deze week naar het tofste zeilfestival of een indrukwekkend orkest. Kruip in de huid van jouw held, kom erachter wie dé competitie voor muzikaal talent wint of ga shoppen voor de zomer! Bekijk onze weektips voor jongeren:

1. FestiVALK

Op 28 mei is de allereerste editie van FestiVALK! Dit evenement is gericht op studenten/jongeren en vindt plaats aan de Spiegelwaal (Lentse Warande). Op deze dag kun je zeilen en zal er live muziek zijn met Nijmeegse bandjes zoals Flake Flamingo en de Dries van Rens Showband.

Zaterdag 28 mei 2022 van 13:00 tot 21:30 aan de Spiegelwaal. Koop je tickets hier

 

2. Nijmeegs Studenten Orkest: Star Wars Suite en De Vuurvogel

Het Nijmeegs Studentenorkest CMC bestaat 85 jaar! In dit lustrumjaar gaat het orkest nieuwe avonturen aan en neemt je op dinsdag 24 mei mee in een fantasiewereld met Stravinsky’s Vuurvogel en Amerikaanse filmmuziek. 

Dinsdag 23 mei en van 20:15 tot 22:15 in Concertgebouw de VereenigingKoop hier je tickets.

 

3. Level Up!

Level Up! wil jongeren aanmoedigen om mee te doen, de dobbelstenen op te pakken en in de huid van een held te kruipen. Ze willen dat doen door Dungeons & Dragons te spelen. Bij dit rollenspel verzin jij een personage en ga jij met andere spelers/personages op avontuur. Elk personage heeft zijn sterke en zwakke plekken, waarmee je anderen helpt en anderen jou helpen. Je mag bij dit spel je volledige creativiteit gebruiken en doen wat jou goed lijkt. Zin om mee te spelen? 

Elke woensdag van 18:00 tot 21:30 uur. Meedoen is gratis. 

 

4. De Roos finale

De Roos van Nijmegen is dé competitie voor muzikaal talent uit Nijmegen. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene, en biedt de wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes hebben muzikanten gestreden voor een plek in de finale, en nu wordt de finale gespeeld! De finalisten zijn: Bumble B. Boy, Divverent, Blackmoor en Outahead. 

Donderdag 26 mei 2022 om 19:30 uur in Doornroosje. Koop hier je tickets.

 

5. De Achtertuin

De Achtertuin is een paar meter naar achteren verplaatst en is aangekleed met een compleet nieuw terras, nieuwe verlichting, nieuwe menukaart en een nieuwe dansvloer. De entree van De Achtertuin is vanaf nu altijd gratis toegankelijk. Ook deze week staat er veel leuks op de planning: Boomshakalak Soundsystem, Get Down in de Achtertuin, Couteux & Eddie Amore en echt zondag W/ Archipel Soundsystem.

Bekijk het hele programma op www.achtertuin.nu.
.

Dit vind je misschien ook leuk...