5x jongerentips in Nijmegen - 3 t/m 9 april

Ben jij een grote filmfanaat? Deze week kijk je de beste shorts op het Go Short Filmfestival! Ook staan er genoeg andere vette feestjes en concerten op de planning deze week.  

1. Go Short filmfestival

Van comedy tot musical en van music video’s tot familiefilms in LUX, alles komt voorbij tijdens de 15e editie van het Go Short Filmfestival Nijmegen. De jubileumeditie wordt van 31 maart t/m 10 april gevierd met diverse filmblokken in LUX, kleinschalige en bijzondere filmsessies in de Mariënburgkapel en VR-sessies in Bibliotheek de Mariënburg. Keuzestress? Wij helpen je met deze vijf tips! 

Vrijdag 31 maart t/m maandag 10 april op verschillende tijden in de LUXMariënburgkapel en Bibliotheek de Mariënburg

 

 

2. PRUTSWERK. het museum.

In april opent in cultuurhuis De Lindenberg de pop-up expositie PRUTSWERK. het museum. Dit museum is gemaakt voor en door studenten en jongeren in Nijmegen. In de exporuimte vind je allerlei dingen om te doen, ervaren, zoeken, bekijken, luisteren en lezen. Zo lees je verhalen van studenten over falen tijdens je studententijd, bekijk je een korte film van Go Short én draag je zelf bij aan het museum door op je slechte eigenschappen te stemmen en je eigen CV der mislukkingen in te vullen.

Dinsdag 4 april t/m woensdag 26 april dagelijks van 9.00-18.00 in de Lindenberg, Ridderstraat 23 6500 AN Nijmegen. 

 

 

3. Milo Meskens

Milo Meskens maakt een eigenzinnige mix van pop, folk en blues. Muziek die in lijn ligt van artiesten zoals Ben Howard en James Bay. Zijn melancholische debuutsingle ‘Here With Me’ werd in 2016 meteen ‘Hotshot’ op Studio Brussel en nog geen week later stond hij op één in de hitlijst. Milow nam hem mee als zijn vaste support tijdens zijn Europese tournee en nu komt hij op eigen kracht terug naar Nijmegen met een nieuw album onder zijn arm.

Woensdag 5 april om 22.00 in Merleyn, Hertogstraat 13 6511 RV Nijmegen.

 

4. Off the Grid

Goede Vrijdag. Een dag waarop Off the Grid op play drukt en de nacht doortrekt. 7 april trekken zij de cassettes uit de kast met nieuwe namen en groeiende residents. Gronings talent Fré opent de avond in Paars, vervolgd door Duitse Bennet, die met zijn high energy house de boel op zijn kop zet. Aan de resident van Off the Grid Annebel de eer om na een aantal keer opgewarmd te hebben deze nacht vakkundig af te sluiten.

Vrijdag 7 april om 23.59 in Doornroosje, Stationsplein 11 6512 AB Nijmegen

 

5. Give it Dub

Give it Dub is terug op het oude nest met een line-up in een nieuw jasje. Naast de traditionele dubstep sounds duiken ze deze editie verder het bass-spectrum in, met een aantal namen die op de voorgrond staan van de Britse club scene. Dat UK garage een dikke comeback heeft gemaakt in de afgelopen jaren komt niet in de laatste plaats door de sounds van BAKEY. Na gruwelijke sets bij Boiler Room en Keep Hush kon het niet anders dan deze baas naar NL halen om te zien wat hij van de paarse zaal over laat.

Zaterdag 8 april om 23.59 in Doornoosje, Stationsplein 11 6512 AB Nijmegen. 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...