The Naked Sweat Drips

5x jongerentips in Nijmegen - 28 maart t/m 3 april

De laatste week van maart is alweer aangebroken. Ook in deze week is er weer van alles te beleven voor jongeren in Nijmegen. Wandelen en films kijken, lekker losgaan tijdens een concert of juist moderne kunst bekijken: het kan allemaal. Bekijk onze tips en ga erop uit!

1. De Roos voorronde #1

De Roos is dé competitie voor muzikaal talent in Nijmegen! Dit jaar wordt de 36ste editie van deze jaarlijks terugkerende muzikantencompetitie georganiseerd door Doornroosje. Al sinds 1986 maakt de Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Deze voorronde spelen Divverent en Onderstroom in Merleyn.

Op dinsdag 29 maart om 21:00 uur in Merleyn.

 

2. Extrapool Dubbel Weekend

Liever kunst kijken? In het ‘dubbelweekend’ spring je bij Extrapool van de ecologische vraagstukken van CC:Gaiaganee Lin Gerritse naar deconstructie als werkmethode in Void Fill van letterontwerper Dong Bin Han. Luister naar de retro arrangementen van De Witte Kunst en bekijk de nieuwste Ko Zine stencilpublicatie van Martha Burgerm op zaterdag én zondag

Op 1 en 2 april op wisselende tijden bij Extrapool

 

3. De How I Met Your Mother Quiz vol.2

How I Met Your Mother kluisterde jarenlang de liefhebbers aan de buis met de prachtige mix van romantiek, emotie en humor. Denk jij te weten exact hoe de verhaallijn in elkaar steekt, weet jij alle karakters en personages te benoemen en quotes uit de serie af te maken? Stel dan je LaserTag team samen en kom meedoen aan de HIMYM Quiz vol.2!

Op woensdag 30 maart van 20:00 tot 22:00 uur in Waalhalla.

 

4. Filmwandeling - A Wall is a Screen

Samen met het Duitse collectief ‘A Wall is a Screen’ organiseert Go Short op vrijdag 1 april een wel heel bijzondere stadswandeling. Als feestelijke opening voor de 14e editie van het festival zal er vanaf 20:00 een filmwandeling plaatsvinden. Met een projector in de hand, ondersteund door gesproken woord en achtergrondmuziek, worden op zeven plekken in de stad filmprojecties getoond. Niet op een scherm, maar op verschillende gebouwen door de binnenstad!

Op vrijdag 1 april van 20:00 tot 22:00 uur vanaf de Grote Markt. Geen ticket nodig. 

 

5. Music Meeting @ LUX – Julian Lage Trio ft. Dave King & Jorge Roeder

De organisatie van Music Meeting Festival - dat jaarlijks tijdens het Pinksterweekend in Park Brakkenstein in Nijmegen wordt georganiseerd - programmeert dit voorjaar in samenwerking met LUX een tweetal losse concerten. Deze woensdag: Julian Lage Trio ft. Dave King & Jorge Roeder. De virtuositeit van gitarist Julian Lage geeft hem de gelegenheid zo vrij mogelijk te zijn. In zijn trio met bassist Jorge Roeder en drummer Dave King bereikt het samenspel ongekende hoogten.

Op woensdag 30 maart om 20:30 uur in LUX Nijmegen. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...