5x jongerentips in Nijmegen - 27 november t/m 3 december

Benieuwd wat er in Nijmegen te doen is deze week? Ontdek nieuwe muziek, laat je inspireren of ga voor een avondje lachen met deze weektips voor jongeren!

1. Duurzaamheidscafé: Eerste hulp voor hypocrieten

Niemand doet het perfect in het grotere systeem. Hoe gaan we daarmee om? Wat doen we met schuldgevoelens? En waarom wijzen we zo met de vinger naar elkaar? Tijdens het Duurzaamheidscafé wordt gefilosofeerd over deze vragen met bekende Nijmegenaren en met elkaar.

Dinsdag 28 november om 20.00 uur / LUX Nijmegen

 

 

2. Schuum @ Café ’t Paleis

Iedere maand programmeert Schuum van De Basis lokale artiesten op een wisselende plek in Nijmegen. Ze sporen de crème de la crème voor je op: van ruwe diamant tot muziekveteraan. Nieuwe acts ontdek je bij de live avond van Schuum! Dit keer in het historische Café 't Paleis.

Donderdag 30 november van 20.00 tot 21.00 uur / Café ’t Paleis

 

3. Zeitgeist

Op zaterdag 2 december 2023 wordt de tweede editie van Zeitgeist gehouden in Doornroosje. Waar muzikale grenzen vervagen zoekt Zeitgeist de randjes op. Hier zie je artiesten die buiten de gebaande paden durven te gaan en het geluid van morgen bepalen. Dit jaar met de beste wave, postpunk, elektronica en noise.

Zaterdag 2 december om 15.00 uur / Doornroosje Poppodium

 

4. POM

POM bewijst dat rauwe muziek prima te combineren valt met een vrolijke energieke sfeer. De Amsterdamse band heeft zich laten inspireren door Britpop, punk en garagerock en creëert daar mee een eigen geluid dat het best te beschrijven is als fuzzpop.

Donderdag 30 november om 22.00 uur / Merleyn

 

5. Thjum Arts: Tijdloos genot

Thjum Arts won in 2021 de jury- en de publieksprijs op Cameretten, net als drie jaar eerder op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. In 2020 was hij finalist op het Leids Cabaret Festival. Thjum is het type ‘what you see is what you get’, een authentieke gast met slimme, doordachte humor.

Donderdag 30 november van 20.30 tot 22.00 uur / De Lindenberg

 

Dit vind je misschien ook leuk...