5x jongerentips in Nijmegen - 22 t/m 28 augustus 2022

Nog even vakantie en genieten van de zon. Weet jij al hoe je die gaat invullen? In Nijmegen kun je deze week je creatieve geest de vrije loop laten, dansen tot in de late uurtjes of gewoon neerploffen in het park met een picknick. Dit zijn onze jongerentips voor deze week.

1. Workshop Happy stones maken

Renée Rokers maakt al een paar jaar happy stones. “Tijdens wandelingen leg ik de vrolijke stenen weg in de hoop dat iemand hem vindt en er een glimlach van op zijn gezicht krijgt.” Wil jij ook iemand blij maken én lekker creatief bezig zijn? Kom happy stones maken! Dinsdagavond 23 augustus geeft Renée in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) de workshop ‘Happy stones maken’.

Dinsdag 23 augustus 2022 van 19.00 tot 21.30 uur in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid.

 

2. Cleopatrick

Jeugdvrienden Luke Gruntz en Ian Fraser vormen samen het rockduo cleopatrick en komen voor een exclusieve Nederlandse clubshow naar Nijmegen. Hun debuutalbum ‘BUMMER’ staat bol met energieke en stuiterende rock vol gruizige riffs en vurige drumpartijen. Fans van Black Keys, Royal Blood, Reignwolf, Tigercub, Airways en Dead Poet Society? Dan is cleopatrick iets voor jou.

Woensdag 24 augustus 2022 om 20.30 uur in Doornroosje Poppodium

 

3. Wet/Works

Minimal house is een genre dat op dit moment in onze stad nog niet echt een plek heeft, maar dat zeker bij een stad als Nijmegen thuishoort. Typerend voor deze sound zijn de funky basslines, groovy drums, en fijne geluidjes. Alles voor een feel-good avond dus! Het Wet/Works team gaat vrijdag op 26 augustus voor anker in Merleyn om Nijmegen Minimal House te brengen.

Vrijdag 26 augustus 2022 om 23.00 uur in Merleyn

 

4. Projectorkest NFM

Speel jij een blaasinstrument, een strijkinstrument of slagwerk? Schrijf je dan nu in voor het Projectorkest en ervaar hoe leuk het is om met muzikanten van andere verenigingen muziek te maken! De Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen (NFM) organiseert een tweedaags projectorkest onder leiding van dirigent Jeroen Geurts. Op zaterdag is er een repetitiedag en op zondag zullen er twee uitvoeringen plaatsvinden in openluchttheater “Podium aan de Waal'', aan de Waalkade in Nijmegen.

Zaterdag 27 augustus 2022 10.00 - 17.00 uur in Roomsch Leven en zondag 14.00 tot 16.00 uur aan de Waalkade.

 

5. Picknick in het Afrika Museum park

Een bezoek aan het Afrika Museum is een volwaardig dagje uit. Maak deze zomer je dag in het museum compleet met een heuse picknick! Zoek een mooi plekje in het Museumpark, gooi het kleedje uit en smullen maar. Je kunt kiezen uit een hele hoop vegetarische lekkernijen, zoals couscous salade, wraps, pitabroodje samosa en melktaart. Deze picknickmand is exclusief entree tickets.

Dagelijks t/m 30 oktober 2022 van 11.00 - 17.00 uur in het Afrika Museum

 

Dit vind je misschien ook leuk...