5x jongerentips in Nijmegen - 18 t/m 24 maart

Ontdek Nijmegen op een nieuwe manier met onze gids vol tips speciaal voor jongeren. Laat je verrassen door unieke spots en activiteiten die je dag onvergetelijk maken.

1. Bram 'n Bass

Op vrijdag 22 maart vindt de elfde editie van Bram ’n Bass plaats. We verwelkomen jullie opnieuw voor een zes uur-lange elektronische extase in Merleyn. Trek je stoute schoenen maar weer aan! Voor deze avond hebben we weer een dikke line up samengesteld vol met talenten bestaande uit: Teddius + Ma-li ft. Abrassax + Subdiv.7 ft Rachelle + The Neurologist + DarKrow + Sticky Trees

Vrijdag 22 maart om 23.00 uur in Merleyn

 

2. Artiest in de Machine. Over muziek, menselijkheid en AI | Lezing 

Muziek is emotie. Maar wat als die muziek door kunstmatige intelligentie is gemaakt? Heeft die muziek dan nog waarde? We zien muziek maken als iets uniek menselijks. Maar misschien kan AI wel zorgen voor nieuwe vormen van muzikale expressie. Kom luisteren naar filosoof Anco Peeters over de artistieke en ethische kwesties rond AI in de muziek en geniet van een live-act van mens en machine door Jan Modaal!

Donderdag 21 maart 20.00 - 21.30 uur in Doornroosje Poppodium

 

3. Parasól

Nieuwe paden leiden naar nieuwe bestemmingen. Op vrijdag 22 maart wanneer de natuur langzaam ontwaakt uit haar winterslaap en de lente haar intrede doet, markeert dit niet alleen het begin van een nieuw seizoen, maar ook een tijd van vernieuwing en transformatie. Het is dan ook geen toeval dat we op deze symbolische datum een nieuw hoofdstuk inluiden. Net zoals de natuur zichzelf heruitvindt in de lente, gaat Parasol een nieuwe weg in, waar denkbeeldige plaatsen en realiteit samenkomen in magische landschappen. Tot op de dansvloer!

Vrijdag 22 maart om 23.59 uur in Doornroosje Poppodium

 

4. Dutch Criminal Record

Dutch Criminal Record heeft hun eigen muzikale identiteit gevonden vanaf de eerste nummers die ze met elkaar schreven. Hun mix van indie rock, surf pop en op jaren 60’ geïnspireerde vocale liedjes leverde hen binnen een relatief korte tijd maar liefst 500.000 volgers op TikTok op.

Donderdag 21 maart om 22.00 uur in Merleyn

 

5. Drawing sessie | Expo Bart

In het weekend van 23 en 24 maart wil Isabelle Wenzel met performers, kunstenaars en dansers aan de slag om de grenzen tussen disciplines te doorbreken. Door beweging, het lichaam en sculptuur aan elkaar te verbinden gaat ze experimenteren met levende sculpturen in een museale context. 

Zaterdag 23 maart vanaf 16.00 en zondag 24 maart 14.00 - 15.30 uur in Expo Bart

 

Dit vind je misschien ook leuk...