5x jongerentips in Nijmegen - 16 t/m 22 mei 2022

Wil jij graag meedenken en discussiëren over de toekomst van Nijmegen? Of sta je liever aan de andere kant en kijk je naar een toneelstuk over de toekomst? Er is weer van alles te doen voor jongeren deze week! Dit zijn de vijf beste tips. 

1. Bijeenkomst Student & Stad

Nijmegen is een echte studentenstad voor studenten van het MBO, de hogeschool en universiteit. De komende jaren staat de stad voor grote uitdagingen op het gebied van wonen, duurzaamheid, welzijn en de toegankelijkheid van de stad. Studeer jij in Nijmegen? Meld je dan aan via www.nijmegen.nl/studentenstad om op maandag 16 mei 19:00 uur in de Lindenberg mee te denken over de toekomst van de stad!

Maandag 16 mei 2022 van 19:00 tot 21:30 in de De Lindenberg.

 

2. Optredens Lindenberg bands

Op dinsdag 17 mei en woensdag 18 mei treden een aantal bands van de Lindenberg op in het Lindenberg Café. Voor het eerst in twee jaar gaan de bands weer spelen op het foyerpodium. Dus eindelijk weer eens een rock-, blues- of jazzband horen onder het genot van een kopje sinas. De bands hebben afgelopen maanden hard gerepeteerd om hun mooiste nummers te gaan spelen.

Dinsdag 17 mei en woensdag 18 mei van 20:30 tot 22:30 in De Lindenberg. Toegang is gratis. 

 

3. Schuum

Iedere maand programmeren we lokale artiesten op een wisselende plek in Nijmegen. Wij sporen de crème de la crème voor je op: van ruwe diamant tot muziekveteraan. Nieuwe acts ontdek je bij de live avond van Schuum!

Deze keer met:

Calavera (instagram.com/calaverabandofficial/)

SNELBOOT (instagram.com/snelboot/)

Grandad (instagram.com/grandadband_/)

Donderdag 19 mei om 20:00 in Het Alternatief. Toegang is gratis. 
 

4. Platvloers & Romheen met La Zona in Brebl

Platvloers & Romheen met La Zona: Beide bands vermengen het Nederlands woord met muziek, van soundscapes en grooves tot Nederlandstalige funk. Van Franse Kaas tot Porte Salut, van het bezingen van de dag, met een roestig sonnet, wolkjes melk en waaiende winden.

Donderdag 19 mei 2022 van 21:00 tot 23:00 in Brebl.

 

5. Toneelstuk Apocalyps

Apocalyps is een sferische mozaïek voorstelling over de impact van een onzekere toekomst. Er is een klimaatcrisis, er is een pandemie en polarisatie groeit. Wat betekent het om hiermee om te gaan? Wat doet het met onze blik op onszelf, vorige en toekomstige generaties?

Vrijdag 20 mei 2022 om 20:00 uur in de Lux. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...