5x jongerentips in Nijmegen - 13 t/m 19 mei

Ook deze week is er weer genoeg te doen in het altijd bruisende Nijmegen. Wat ga jij ondernemen? Lees snel verder voor onze jongerentips!

1. De Microclub

De Microclub is eindelijk terug in Nijmegen bij Waalhalla! Deze clubavond begint al om 20.00 uur. In plaats van raven tot in de vroege uurtjes rol je vanuit het restaurant of borrel de club in naar de dansvloer. Tijdens De Microclub dans je de week van je af, zodat je met nieuwe energie en een grote glimlach het weekend ingaat. Verwacht de beste funky house, opzwepende techno en club classics om helemaal in op te gaan!

Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei om 20.00 uur in Waalhalla.

 

 

2. 6 FEET UNDER

6 FEET UNDER is terug! Op zaterdag 18 mei brengen ze een helse nacht vol dubstep en tearout naar Merleyn. Van de meest absurde screamers tot de leipste gunshots... ze hebben het allemaal. Neem jezelf en je vrienden mee naar de diepste uithoeken van de duisternis en geniet samen van een nekbrekend dubstep-evenement. De headliners van deze editie zijn JoeB en Veksyu (fka. Dala). Verder staan Nonyu, 4 AM B2B Creatcha, De Zware Jongens en de 6 FEET UNDER showcase op het programma.

Zaterdag 18 mei om 23.00 uur in Merleyn.

 

3. Pint of Science Festival 

Pint of Science Nijmegen presenteert een gratis driedaags festival waar onderzoekers lezingen geven over vragen die de wetenschap opschudden. Wat is artificial leven, hoe voelt het brein of wat gebeurt er met onze bacteria als we naar Mars verhuizen? Pint of Science nodigt je uit in de kroeg om deze wetenschappelijke vragen te ontdekken en bespreken. Pak een biertje en geniet van een pintje met vrienden terwijl je iets nieuws leert!

Maandag 13 mei t/m woensdag 15 mei van 19.00 - 21.00 uur in Café Ons Thuis.

 

 

4. Lander & Adriaan

Een uptempo mash-up van 90’s dance-genres als Chicago house, Detroit techno, UK-Funky, Classic rave gecombineerd met hiphop beats, jazz-licks, freejazz: dat is de muziek van Lander & Adriaan. Het Belgische duo maakt een stormachtige ontwikkeling door. Van kleine showtjes in de Vlaamse Underground naar shows op Down The Rabbit Hole en Eurosonic Noorderslag, Lander & Adriaan are here to stay!

Donderdag 16 mei om 21.00 uur in Doornroosje.

 

5. IOK

Een frontman met een verhaal om te vertellen en een band die dit verhaal een overtuigende dynamische lading geeft. IOK maakt muziek om op te dansen én om te luisteren. Verwacht een alternatieve rockband in de Britse traditie bijgestaan door jazz invloeden in het laagste register. De Nijmeegse band presenteert hun nieuwe release in Merleyn.

Vrijdag 17 mei om 22.00 in Merleyn.

 

 

 

 
 

Dit vind je misschien ook leuk...