5 x jongerentips in Nijmegen - 3 t/m 9 juni

Of je nou zin hebt om de zon tegemoet te dansen, mee te zingen met de lekkerste festival anthems of in een avondje cabaret. Ook deze week staat Nijmegen weer bol van de leuke evenementen. Lees snel verder voor onze jongerentips!

1. Drift Festival

Op de tweede zaterdag van juni dans je de zon tegemoet tijdens de 12e editie van Drift Festival. Dit jaar gaan ze terug naar hun roots en tovert Drift het machtige NYMA-terrein om tot een rave-paradijs. Hier kun je een hele dag lang, met je neus op de DJ, dansen alsof morgen niet bestaat. De line-up staat vol met aanstormende legendes, oude helden en lokale toptalenten. In samenwerking met De Achtertuin, Diaspora, Mesh, Open Source Radio, Ravelution en Slapfunk krijgt elke stage een volstrekt eigen vibe.

Zaterdag 8 juni om 14.00 uur op het NYMA-terrein.

 

2. All My Friends

Op 8 juni organiseert All My Friends een clubnacht die volledig in het teken van, je raad het al, festival anthems staat! Sjors Roomijs en Djana schotelen je de hele avond de beste festival anthems voor. Van Kids van MGMT naar Banquet van Bloc Party en van Nothing Matters van The Last Dinner Party naar All My Friends van LCD Soundsystem. Entree is gratis!

Zaterdag 8 juni om 23.00 uur in Merleyn.

 

3.  Grenzen van de grap

Lachen toch? Waar de ene schaterend van zijn stoel rolt om de grap van een cabaretier of theatermaker, wordt de ander boos. Zijn er grenzen aan de grap? Je mag ook niks meer zeggen is een actuele, persoonlijke stand up theatervoorstelling over verschuivende grenzen. Ben-Michaël en Taal nemen ons met hun voorstelling mee in een denkoefening over wat nog wel of niet meer kan, zonder zelf een eenduidig antwoord te geven. Want wie beslist waar de grens ligt? En is die grens op een podium anders dan op straat of op je werk? 

Dinsdag 4 juni om 20.00 uur in Concertgebouw de Vereeniging.

 

4. Soundlab x RAGWEEK 

Voor de RAGweek en hun goede doelen Kamers met aandacht en Club Kakatua, geeft SoundLab op 6 juni een benefiet feest in GAS19 waar verschillende lokale jonge talenten zullen draaien. Laat je bij aankomst opwarmen door afrohouse, om daarna in een trans door muziek geleid, je mee te laten voeren en te dansen op groove trance en vervolgens tot de late uurtjes nog door te gaan met basshouse. Jouw ticket = jouw donatie!

Donderdag 6 juni om 23.00 uur in GAS19.

 

5. Christopher 

De Deense rijzende ster Christopher komt samen met zijn band naar Nederland voor een optreden in Openluchttheater de Goffert. Christopher is al ruim tien jaar een grote ster in zijn thuisland. Met de Netflix-film A Beautiful Life (2023), waarin hij zowel acteert als zingt, krijgt hij die status misschien ook wel in de rest van de wereld. Christopher heeft inmiddels vijf albums op zijn naam staan met dansbare pop. Toch zijn het momenteel de ballads uit A Beautiful Life waarmee hij excelleert en die flink wat streams genereren. A star is born!

Vrijdag 7 juni om 20.15 uur in Openluchttheater de Goffert.

 

 

 

 
 

Dit vind je misschien ook leuk...