Anneke van Giersbergen

Als je succesvolle samenwerkingen met én Within Temptation én BLØF op je naam hebt staan, dan ben je een muzikale kameleon in optima forma. Anneke werd bekend als frontvrouw van metalband The Gathering, maar heeft haar fanclub flink uitgebreid met haar solowerk. Dankzij een stem die zowel krachtig als kwetsbaar is. Precies wat de Efteling ook dacht, zo weten de talloze bezoekers van achtbaan Baron 1898.

Voor Ongekend bezocht zij twee bijzondere plekken in de omgeving van Nijmegen: het Vrijheidsmuseum en Infocentrum WO2 Nijmegen. Daar dacht ze na over de betekenis van vrijheid.

 

Over het Vrijheidsmuseum

Een bijzonder gebouw op een bijzondere plek. Onder een enorme koepel in Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Een gebouw dat herinnert aan de dropping van duizenden Amerikaanse militairen in 1944. Mannen en jongens die voor onze vrijheid streden. Met zowel authentieke objecten als moderne installaties leert het museum ons die vrijheid te zien, te waarderen en te behouden.

Vrijheidsmuseum

Over Infocentrum WO2 Nijmegen

De Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen nagelaten in Nijmegen en regio. Het bombardement op Nijmegen van 22 februari 1944 verwoestte een groot deel van stad; een paar maanden later volgde de vernietigende Slag om Nijmegen. Op deze én andere verhalen rondom de oorlog in de regio krijg je een introductie in het Infocentrum WO2 Nijmegen. De plek waar je meer leert over wat de oorlog voor Nijmegen betekende, maar waar je ook doorverwezen wordt naar andere historische locaties en musea in de omgeving.

Infocentrum WO2 Nijmegen

Andere artiesten

Ongekend

Ongekend vertelt de verhalen die we nog niet kenden. Omdat ze verzwegen zijn, omdat ze de geschiedenisboeken niet haalden, omdat ze niet in de historische canon pasten of omdat we ze niet (ge)zien (hebben). Soms zijn het prachtige voetnoten bij een grote geschiedenis. Soms zijn het juist deze ongekende verhalen die de loop van de geschiedenis bepaald hebben.

Lees meer