Films in LUX

Voor Novio Magica zijn weer twee prachtige films geselecteerd, te zien in de filmzalen van LUX.

 

14.15u: Kubo and the Two Strings

Kubo leeft een rustig, normaal bestaan in een klein dorpje. Maar dan zet een geest uit het verleden zijn leven op zijn kop door een eeuwenoude ruzie op te rakelen. Vervolgens wordt Kubo achternagezeten door goden en monsters. Om te overleven moet hij op zoek naar een magisch harnas, ooit gedragen door zijn overleden vader, een legendarische samoerai-krijger.

Ontroerend en intelligent stop-motion sprookje over de jonge verhalenverteller Kubo, die in een gefantaseerd Japan ontdekt dat de familielegendes die hij van zijn moeder meekreeg – zijn vader was een moedige krijger, zijn opa de kwaadaardige maankoning – allemaal waar blijken te zijn. Kubo and the Two Strings is geproduceerd door animatiestudio Laika (Coraline).

Kaartjes voor deze film koop je hier.

 

16.30u: Big Fish

Vreemde personages en fantasievolle toverwerelden zijn in de loop van zijn carrière het handelsmerk geworden van regisseur Tim Burton ( Edward Scissorhands, Alice in Wonderland). In Big Fish is het niet anders: de oude Edward Bloom heeft een bijzonder avontuurlijk leven geleid. Iets waarover hij graag uitvoerig vertelt. Sterker, hij vertelt de verhalen telkens weer. Zijn zoon William Bloom wil nu wel eens weten wat er van waar is. William probeert het leven van zijn stervende vader in kaart te brengen door de verschillende verhalen die over hem de ronde doen te combineren. Hierdoor begint hij de goede en slechte kanten van zijn vader beter te begrijpen.

Albert Finney speelt de oude, bedlegerige man, Ewan McGregor de jongere, onweerstaanbare Edward. Zoals te verwachten bij Burton is de visuele kant van de film tiptop in orde met fraaie Oscargenomineerde muziek van Danny Elfman.

Kaartjes voor deze film koop je hier.

Novio Magica Lite 2024

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar is fantasyfestival Novio Magica op maandag 20 mei terug in de Stevenskerk. Op Tweede Pinksterdag draait het allemaal om makers die magie uit hun hoofd en handen toveren. Denk aan whimsical workshops, bookish bliss, crafting chronicles, mystical makers, magical manuscripts en nog veel meer!

Lees meer