Fotoverslag: aftrap De Geest van het Besiendershuis

Het bijna 500 jaar oude Besiedershuis – een opvallend gebouw aan de Waalkade in Nijmegen – kent een rijke historie. Er doen al eeuwen verhalen de ronde over wat hier precies gebeurde. Auteur Marlies Morshuis schreef De Geest van het Besiendershuis: een spannend, interactief verhaal dat online te beleven is. Op 15 oktober vond de aftrap van De Geest van het Besiendershuis plaats en onze fotograaf was erbij!

Het Besiendershuis

Vanaf 2010 is het Besiendershuis een werk- woon- en ontmoetingsplek voor wetenschappers, kunstenaars, schrijvers, film- en theatermakers. Het huis geeft inspiratie en maakt ruimte om verder te denken, te spiegelen aan de tijd en de identiteit van de stad Nijmegen.

Doelstelling van het Besiendershuis is het stimuleren en zichtbaar maken van een sterk en open Nijmeegs creatief netwerk, door kunst, cultuur, erfgoed, kennis en ondernemerschap op een actieve en verrassende manier te verbinden. Een oud huis met een jonge geest.

De geest is uit de fles

Op 15 oktober vond de aftrap van De Geest van het Besiendershuis plaats op het pleintje voor het monument. Vanaf nu is het mogelijk om De Geest van het Besiendershuis zelf te ontdekken via de website.

Zes kinderen willen weten of de eeuwenoude spookverhalen over het monument echt waar zijn en gaan op onderzoek uit. Op een avond breken ze in in het huis. Maar wat er dan gebeurt…?

De Geest van het Besiendershuis is gemaakt voor kinderen tussen de 10 en 99 jaar. Op de website lees je het verhaal, komt het oude Besiendershuis tot leven, en help je de kinderen in het verhaal door puzzels en raadsels op te lossen. Het verhaal verschijnt ook in boekvorm.

Wat ontdekken de zes kinderen in het huis? Komen ze erachter wie of wat de geest van het Besiendershuis is? Ga zelf op onderzoek uit via www.degeestvanhetbesiendershuis.nl!

 

Fotografie: Loes Krijnen

Dit vind je misschien ook leuk...