Zo steun je de Nijmeegse ondernemers

Inmiddels zijn er vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Alle evenementen en bijeenkomsten gaan zeker tot 1 september niet door. Horeca blijft tot 1 juni gesloten. Dit betekent dat de meeste ondernemingen hun deuren hebben moeten sluiten, maar ook dat zij direct de financiële gevolgen voelen. Maar je kunt een helpende hand bieden! Daarom delen wij de oproep van de Vierdaagsefeesten. Wat kun je doen? 

Dit overzicht wordt de komende weken up-to-date gehouden. Heb je een tip? Mail onze redactie.

Restaurant aan huis

Horecagelegenheden moeten hun deuren sluiten, maar dat betekent niet dat ze volledig dicht zijn. Veel restaurants bieden als noodoplossing tijdelijke afhaal- en bezorgmogelijkheden. Op deze Facebookpagina zie je precies welke restaurants welke mogelijkheden bieden. Zo bezorgen iZZi, Ribs FactoryDock 17 en Indian Way bestellingen thuis. Bij onder andere Buur, Munt, Freddy’s, Beij Ons en Changs Streetfood kun je afhalen. 

Ook via de bekende bezorgservices Thuisbezorgd.nl en Deliveroo blijft het mogelijk om eten te bestellen. Als je online afrekent, wordt de bestelling contactloos bezorgd. Dat betekent dat de bezorger het eten voor de deur plaatst, aanbelt en een aantal stappen afstand neemt. Contactloos bezorgen is voor iedereen veiliger! 

Dus pak vanavond de telefoon in plaats van de pan en bestel wat lekkers! 

Thuiswinkelen

Naast de Nijmeegse horeca kun je ook de Nijmeegse winkels en fietskoeriers steunen. En dat vanaf je eigen bank! Shop via de webshop van lokale winkels en bestel wat je wilt hebben. De producten worden grotendeels bezorgd door Velocity Fietskoeriers. Uiteraard op basis van voorzorgsmaatregelen en contactloze bezorging. Het is dus een win-win-win: je steunt de lokale winkels, de fietskoeriers en je draagt bij aan de 'zero emissie' stadslogistiek! 

Deze winkels hebben zich aangesloten: Bij Dré, Nijmeegs Jopie, Antiquariaat van Hoorn, Waaghals, Señor Hernandez, Kinderboekwinkel Nijmegen, Bleshyou, Chocola Belga, Antiquariaat Anamorfosa, Pen Shop, Atelier Meer, Paul's Bass Matters, Chocoladeverkopers, Harting, BonoBono Bonbons, Het TheezaakjeDekker vd Vegt, Boekhandel Roelants, Cappello en Wonder for Kids

Horecabonnen met korting

Het is ook mogelijk om een uitgestelde horecabon te kopen. Verschillende cafés, zoals De Hemel, De Pelgrim en Hotel Credible, hebben nu een 'Help de horeca bon'. Deze schaf je aan voor €40, maar je krijgt een tegoed van €50! Je maakt dus €10 euro winst én je helpt de ondernemers deze periode door. 

Ook Café Daen bedacht een goede actie! Daar koop je een cadeaubon voor een zelf te bepalen bedrag, van minimaal €50. Je krijgt er dan 10% bovenop! De bon is onbeperkt geldig en in meerdere keren op te maken.

Bij Cup of Blackbird kun je nu een cadeaubon voor een koffieworkshop of koffieproeverij kopen, mét korting! Voor de workshop betaal je €65 in plaats van €69,50, de proeverij kost je slechts €19,50 in plaats van €21,50. 

Café Frowijn is gestart met een doneeractie om te voorkomen dat het café omvalt door de coronacrisis. Doneren kan hier. Buurtbewoners hebben ook al een buurtborrel afgesproken voor als de crisis voorbij is. Een idee voor jouw buurt om het lokale café te helpen? 

En tot slot is er nog helpdehoreca.nl, waar je waardebonnen van jouw favoriete horecagelegenheid kunt kopen. 

Kunst en cultuur

Nu ook de bioscopen gesloten zijn, is het erg verleidelijk om op de bank te ploffen en een aantal series te bingen op Netflix. Maar wist je dat ook de filmhuisfilms van LUX kunt bekijken én LUX daarmee financieel steunt? Via Picl zie je de films uit het filmtheater gewoon thuis, zonder abonnement. Voor een premièrefilm betaal je €8,50 en voor een gemiste film €4,99. Deze kosten gaan direct naar LUX. De film is vervolgens 48 uur lang beschikbaar. 

Of 'bezoek' het nieuwe, online kortefilmfestival My Darling Quarantine, waar Go Short onderdeel van is! Het festival is gestart op maandag 16 maart en gaat zolang als nodig door. Elke week, van maandag tot en met zondag, presenteert het festival een programma van zeven korte films die je gratis kunt bekijken. Vervolgens stem je op jouw favoriet en kun je een donatie doen via GoFundMe. Het gedoneerde bedrag gaat naar goede doelen. Kijk en help je mee?

Had jij kaartjes voor een concert of een voorstelling die nu afgelast is? Overweeg dan om je geld niet terug te vragen, maar te doneren aan de artiest of het podium. 

 

Cadeaubon voor het muZIEum

Ook het muZIEum is vanwege de maatregelen gesloten. En dat heeft grote impact, want het muZIEum draait volledig zonder structurele subsidies en is afhankelijk van de bezoekers. Zonder bezoek is er geen werk voor de gidsen en heeft het museum geen inkomsten. Maar jij kunt het museum steunen door een cadeaubon te kopen! 

Wat krijg je voor de cadeaubon:

De bon is onbeperkt geldig en voor zowel de binnen- als buitenbeleving in te zetten. Dus op het moment dat de situatie beter wordt, kan jij direct een uitzonderlijk uitje plannen! Meer informatie vind je op: www.muzieum.nl/cadeaubon