Win: een overnachting in de bieb op Buiten Zinnen!

Heeft een boek je ooit tot tranen toe geroerd? Heb je een spoken word performer of rapper gezien wiens tekst je diep raakte? Tijdens het literaire jongerenfestival buiten zinnen delen artiesten hun favoriete teksten met jou. Je vindt ze vier dagen lang op het podium, in de kroeg en in tentjes.

Buiten zinnen duurt dit jaar voor het eerst vier dagen, elke dag is er een ander thema. Ter afsluiting kun je van 12 op 13 oktober blijven logeren bij buiten zinnen! De tweepersoonstentjes staan voor je klaar in Bibliotheek De Mariënburg. Dompel je onder in een nacht vol woorden, beelden en muziek. Bij het ontbijt heb je een duizelingwekkende nacht vol literaire inspiratie achter de rug. 

Wij geven via de IntoNijmegen Facebookpagina een gratis tentovernachting weg! Tag degene met wie jij je tentje wilt delen en wie weet ben jij erbij. UPDATE: buiten zinnen blijft logeren is afgelast. De winnaar heeft een kaartje gekregen voor buiten zinnen... op het podium.

De gasten op buiten zinnen... blijft logeren

Workshops, voordrachten, muziek, voorstellingen... Hier een kleine greep uit het programma!

Op Ruwe Planken

Stiftdicht de sappigste pagina uit Fifty Shades of Grey, vat je lievelingsboek samen op de melodie van Vader Jacob en schrijf wereldliteratuur die in minder tijd dan het drinken van een kopje espresso gelezen kan worden. De redactie van literair tijdschrift Op Ruwe Planken prikkelt met deze workshop de verste hoeken en diepste wateren van je creativiteit. 

Second Son

Afgelopen zomer bracht Second Son de debuutplaat Hide Myself Away uit. Singer-songwriter Nils van der Hoeven schrijft de liedjes, die vervolgens door de muzikanten worden uitgewerkt. Resultaat zijn rauwe, pakkende songs met rijke harmonieën die hier en daar aan The Beatles doen denken.

Tapschrift met Jesse Laport

Tapschrift is hét laagdrempelige open podium voor taalkunstenaars, onder leiding van Jesse Laport. Het is vooral gericht op het geschreven en gesproken woord, maar iedere vorm van zelfexpressie is welkom. 

Staatseinde met Wout Waanders

Electroformatie Staatseinde is bekend van hun undergroundhit Ruimtevaart Vooruit. Ze spelen een vrolijke mix van post-punk en new-wave. Op buiten zinnen werken ze samen met niemand minder dan stadsdichter Wout Waanders! Samen laten ze zien dat sciencefiction zo veel meer is dan een genre voor op het witte doek of in een boek. Space ships zijn ook poëzie, de ruimtevaart is muziek en de toekomst is dansbaar.

Ontdek hier het volledige programma

Meer buiten zinnnen

Buiten zinnen duurt dit jaar voor het eerst vier dagen! Elke dag is er een ander thema:

buiten zinnen... duikt de kroeg in (10 okt)

In een gezellig cafeetje luisteren naar twee schrijvers en twee universitair docenten die op geheel eigen wijze hun lievelingsboeken presenteren. Drankje in de hand, gezellige mensen om je heen... Klinkt goed, toch? Kom ook luisteren bij The Fuzz! Te gast zijn vanavond Wout Waanders, Dennis Kersten en Teddy Tops.

buiten zinnen... op het podium (11 okt)

Deze avond dragen spoken word artiesten, auteurs en dichters hun favoriete teksten voor en muzikanten spelen hun lievelingswerk. Wedden dat je na afloop de ontdekking van je leven hebt gedaan? Je zit in ieder geval de hele avond op het puntje van je stoel in de bibliotheek!

buiten zinnen... klimt in de pen (12 okt)

Heb je schrijf- of tekenambities? Vanmiddag kun je zelf aan de slag! Auteur Marco Martens en illustrator Floor de Goede, beiden door de wol geverfd, nemen je mee in het creatieve proces. Laat je inspireren en ontdek de gouden tip. 

Het festival eindigt met buiten zinnen... blijft logeren (12-13 okt). Wij verheugen ons op een week vol literaire inspiratie! 

Foto: Jesse Laport (Tapschrift), door Robert Koekkoek.

Dit vind je misschien ook leuk