Fotoverslag: Stichting Fabrikaat bouwt op en organiseert mini-festivals!

Deze zomer zou Fabrikaat haar deuren openen op een prachtige locatie aan de Spiegelwaal in Nijmegen, maar een maand voor de opening werd het historische dijkhuis door brandstichting volledig verwoest. Maar Katerien ter Meulen (initiatiefnemer) en Bibi Cornelissen gaven niet op en startten een succesvolle crowdfunding campagne. Als eerste tegenprestatie en als voorproefje voor de nieuwe locatie organiseert Fabrikaat twee mini-festivals in samenwerking met Festival De Oversteek.

Fotograaf Edwin Smits was aanwezig bij de eerste editie en maakte deze prachtige foto's. De eerste editie was een groot succes, de tweede editie vindt plaats op zaterdag 5 september

Tweede editie minifestival Fabrikaat

In een sfeervolle setting in het groen achter de dijk aan de Spiegelwaal geniet je van live voorstellingen (muziek, dans en performance), afgewisseld met eten op het servies van Fabrikaat: keramiek vervaardigd van Nijmeegse rivierklei. In de open lucht verzorgd Atelier de Beleving heerlijke tajine's, waarbij onder meer gekookt wordt met lamsvlees van de lokale schaapskudde (Imkerij Bloem). De gerechten worden niet alleen geserveerd op keramiek van Nijmeegse rivierklei; enkele gerechten worden er zelfs in bereid! De line-up: singer songwriter Nele Needs A Holiday en dans van 2Deform, verzorgd door Festival De Oversteek.

Reserveren

De tweede editie vindt plaats op zaterdag 5 september van 20:00 tot 23:00 uur op de Oosterhoutsedijk 88 in Lent. Tickets zijn  €100 voor 2 personen, je zit met z’n tweetjes aan een tafeltje. Het is een besloten bijeenkomst voor maximaal 50 personen. Reserveren is verplicht en kan door te mailen naar info@stichtingfabrikaat.nl. 

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk