Oktober: dit zijn de 3 biebtips van Emilie

Iedere maand zet een medewerker van de Bibliotheek Gelderland Zuid drie toffe biebtips in the spotlight. Tips voor activiteiten én bijpassende leestips, om inspiratie op te doen, andere mensen te ontmoeten of jezelf te ontwikkelen. 

Deze maand geeft Emilie Moolenaar drie tips in het kader van de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober). Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is ‘Worden wat je wil’. Emilie is programmamaker Jeugd van de bibliotheek in Nijmegen en organiseert de leukste activiteiten voor kinderen in de bieb en in Nijmeegse wijkcentra.

1. Nijmeegse Kinderboekenweek

Tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek valt er van alles te beleven. Zo kun je schrijvers en illustratoren ontmoeten en mooie voorstellingen bezoeken. Ook kun je in verschillende wijken naar toffe Kinderboekenfeestjes gaan, waarbij de kinderen een eigen boek gaan maken!
Wanneer: 6 t/m 17 oktober
Waar: verschillende locaties

Boekentip!

Dromer – Mark Janssen

Het prentenboek van het jaar 2021. Aron weet nog niet wat hij later worden wil. Er zijn zoveel mogelijkheden… Zijn vader legt uit dat er denkers, doeners en dromers zijn. En dat het je gelukkig maakt, als je iets doet dat bij je past. Een mooi kijkboek met een mooie boodschap.
P.S. Je kunt illustrator Mark Janssen ontmoeten in Dekker v.d. Vegt op 9 oktober!

2. Workshop liedjes schrijven 8+

Over worden wat je wil gesproken, in oktober kunnen kinderen in Bibliotheek De Mariënburg en De Biezantijn een workshop liedjes schrijven volgen. Met niemand minder dan Collin Hoeve als docent. Met zo’n zetje in de rug wordt jouw telg misschien wel de nieuwe Maan of Snelle!
Wanneer: 27 oktober
Waar: Bibliotheek de Biezantijn

Boekentip!

Eigenlijk meer een biebtip dan een echte boekentip. Wist je dat je bladmuziek kunt lenen bij de Mariënburg? En dat er een grote cd-collectie te vinden is? En dat je die ook in andere vestigingen kunt reserveren? Leuk voor grote én kleine muziekliefhebbers.

3. Buitengewone Biebdag

Weliswaar na afloop van de Kinderboekenweek, maar te leuk om niet te tippen. Eén dag per maand is Bibliotheek De Mariënburg nóg leuker voor families. Want dan is het Buitengewone Biebdag. In oktober werkt de bieb samen met het Afrika Museum. Je kunt met je gezin op zondag 31 oktober genieten van Afrikaanse liedjes en verhalen en je kennis testen in de Grote Afrika Quiz.
Wanneer: 31 oktober
Waar: Bibliotheek De Mariënburg

Boekentip!

Een mooie dag om in een boom te klimmen - Jaco Jacobs (10+)

Manus ontmoet Leila. Zij klimt in een boom om te voorkomen dat die wordt gekapt. Manus besluit haar te steunen… Dit mooie verhaal over zelfvertrouwen is van de Zuid-Afrikaanse schrijver Jaco Jacobs en speelt zich ook hier af. Het boek won dit jaar een vlag en wimpel van de Griffeljury.

Dit vind je misschien ook leuk