Oktober: deze 5 films zie je nu in de bioscoop

De herfst is officieel begonnen en dat betekent vaak veel regen. Oftewel: het ideale moment om lekker naar de film te gaan. Maar waar begin je met zo'n groot filmaanbod? We hebben de agenda's doorgespit, trailers bekeken en tips gekregen van de bioscopen in Nijmegen: deze 5 films mag je in oktober niet missen! 

1. Nieuwe Wes Anderson: The French Dispatch

Locatie: LUX Nijmegen

SamenvattingThe French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd. De hoofdrollen worden vertolkt door: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray en Owen Wilson.

2. Dune

Locatie: Pathé Nijmegen en Vue Walstraat

Samenvatting: De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd.

3. The Man Who Sold His Skin

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: Sam Ali wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Hij ontmoet de beroemde en provocerende kunstenaar Jeffrey Godefroi, die van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst maakt. Jeffrey biedt Sam de mogelijkheid naar Europa te kunnen reizen door zijn rug beschikbaar te stellen. Sam groeit uit tot een levend kunstwerk dat miljoenen waard is op de kunstmarkt. De vrijheid die hij dacht te vinden, blijkt vals te zijn. Kan hij aan zijn eigen lichaam ontsnappen?

4. Mijn Vader is een Vliegtuig

Locatie: Pathé Nijmegen

Samenvatting: Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen.

5. Cinekid: Opblijffilm Minoes 

Locatie: LUX Nijmegen

Samenvatting: Cinekid is het leukste filmfestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober. Op zondagavond 24 oktober en dinsdagavond 26 oktober kunnen kinderen in hun pyjama een film komen kijken tijdens de opblijffilm! Dit jaar te zien: Minoes. Journalist Tibbe staat op het punt om ontslagen te worden, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Dan maakt hij kennis met het raadselachtige vrouwtje Minoes.

Dit vind je misschien ook leuk