Maart: de films van deze maand

Zin om naar de film te gaan? Dan heb je geluk, want ook deze maand staan er weer wat pareltjes op de filmagenda. Een symfonie van verhalen, beelden en momenten die je nog lang na zullen blijven: vanuit zowel menselijk als dierlijk oogpunt! Dit zijn de filmtips van deze maand.

1. Tár

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.

 

2. EO

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: De wereld is een mysterieuze plek wanneer deze gezien wordt door de ogen van een dier. EO (“eee-ohhh”), een grijze ezel met melancholische ogen, ontmoet zowel goede als slechte mensen op zijn levenspad door het hedendaagse Polen en Italië. 'EO' sleepte in 2022 de 'Jury Prize' op het Filmfestival van Cannes in de wacht.

 

3. Dicht Bij Vermeer

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: In Dicht bij Vermeer volgt prijswinnende filmmaker Suzanne Raes de conservatoren en andere betrokkenen bij de samenstelling van de grote Vermeer tentoonstelling in het Rijksmuseum. Een film over de liefde voor schilderkunst en de anatomie van een genie. Op zaterdag 11 maart is er na de film een Q&A met de filmmaker Suzanne Raes! Meer informatie vind je hier.

 

4. Shazam!

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: Is het weer tijd voor een superheldenfilm? In Shazam! Fury of the Gods wordt het verhaal vervolgd van de tiener Billy Batson, die door het uitspreken van het magische woord Shazam! verandert in zijn alter ego, de volwassen superheld Shazam.

 

5. Kleine All (6+)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Op een eenzame zomervakantie wordt de introverte All (11) overgehaald om op te treden als een menselijke antenne voor zijn oude UFO-geobsedeerde buurman die denkt dat er een enorme invasievloot vanuit de ruimte onderweg is. Maar wat ze vinden is niet bepaald een enorme invasievloot…

 

Filmspecial: InScience

International Science Film Festival Nijmegen is terug! De achtste editie vindt plaats van 16 tot en met 19 maart 2023. Vier dagen lang vertoont InScience de meest indrukwekkende wetenschapsfilms van de afgelopen jaren, 55 titels in totaal. Films waarin actuele uitdagingen levensgroot belicht worden, van klimaatcrisis tot viruspandemie tot trauma tot transfobie. Films die vragen stellen. Films die verwondering vieren. Kaartverkoop start op 2 maart!

Bekijk het volledige programma

Dit vind je misschien ook leuk...