LUX pakt uit

De feestdagen komen eraan en Nijmegen pakt uit! De cultuurpodia trakteren je op bijzondere voorstellingen. LUX, het arthouse en podium in hartje Nijmegen, is zelfs alle feestdagen geopend (dus op 24, 25, 26, 31 december én 1 januari). Wij zetten hun sint- en kerstprogramma's voor je op een rijtje!

Kerstavond met De Notenkraker

DI 24 DEC, 20.00 uur – The Royal Ballet: 
De Notenkraker

Live vanuit Londen op het witte doek! De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, de fantasierijke decors en de fascinerende dansers van The Royal Ballet – met onder meer een sublieme pas de deux tussen de Suikerfee en haar Prins – maken deze uitvoering van De Notenkraker tot de ultieme kerstvoorstelling.

Heb je al plannen tijdens kerstavond? Niet geteurd, want het ballet wordt herhaald op zondag 29 december om 15:00 uur!

Vier kerst in LUX

Kerstarrangementen op 25 en 26 december

Geen zin om je uit te sloven achter het fornuis tijdens de kerstdagen? Laat je verwennen met de kerstarrangementen in LUX! Jij hebt de keuze: een uitgebreid kerstontbijt en daarna de filmzaal in, of eerst één van de kerstfilms zien en daarna aan tafel voor een avondvullend viergangendiner. De kerstarrangementen zijn t/m maandag 16 december te koop via de website of kassa van LUX.

Voor of na je maaltijd heb je keuze uit drie verschillende films: The Two Popes (foto), Hors Normes of Deerskin. Klik op de titels om te ontdekken waar de fims over gaan!

Klassiek in de kerk

Hou je van muzikanten zoals Ólafur Arnalds, Joep Beving en RIOPY? Dan is dit concert op 14 december in de sfeervolle Stevenskerk iets voor jou!

ZA 14 DEC – Ella van Poucke in de Stevenskerk

Ella van Poucke speelt de cello suites van Johann Sebastian Bach, die behoren tot de mooiste stukken die ooit zijn gecomponeerd. Ella van Poucke begon de cello te spelen toen ze zes jaar oud was. Al op tienjarige leeftijd begon ze aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en beleefde ze haar debuut in het Concertgebouw. Ze zette haar studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam en trad later op met gerenommeerde orkesten en ensembles in alle grote zalen van Nederland, Europa, Amerika en Azië. Laat je meevoeren op de klanken van haar cello!

Een muzikaal sinterklaasverhaal

WO 4 DEC – Alma en het vliegend paard

Een heerlijk middagje, vlak voordat het heerlijk avondje eindelijk daar is! LUX en Doornroosje presenteren samen dit spannende Sinterklaasverhaal met veel muziek en strooigoed. Alma en het vliegende paard bevat nieuwe liedjes over het Sinterklaasfeest, geschreven door muzikanten Lea Kliphuis en bandleden van The Kik. Het verhaal wordt live verteld door romanschrijver en hoorspelfenomeen Hanneke Hendrix. De vertelling ontroert, tovert een glimlach op het gezicht en laat kinderen dansen en zingen! 

Leuk om te weten: het verhaal en de liedjes zijn ook opgenomen en worden digitaal en op CD uitgebracht.

Dit vind je misschien ook leuk