LUX open air: met op vrijdag en zaterdag meer dan alleen films

Het Mariënburgplein is omgetoverd tot een bioscoop in de openlucht, want LUX Open Air is er weer! Tot en met 27 augustus kun je elke avond vanaf 21.15 gratis een film bekijken. Het thema van LUX Open Air dit jaar is Kwaad en liefde in BraziliëNog vier avonden kun je verschillende films en documentaires van dit prachtige land zien en ervaar je dat hoop en liefde nog altijd het verschil kan maken. Maar dat niet alleen, want er is meer op vrijdag en zaterdag!

De films tijdens LUX Open Air

Donderdag 25 aug, 21.15 uur – The Salt of the Earth
Documentaire over sociaal fotograaf Sebastião Salgado, die wereldberoemd werd met omvangrijke projecten als Workers en Migrations.
Vrijdag 26 aug, 21.15 uur – Cidade de Deus – Afterparty met Palo Santo Discos
Ontluisterend portret van de opkomst van de gewelddadige gangs in de Favela’s van Rio de Janeiro.
Zaterdag 27 augustus, 21.15 uur – Bacurau – Afterparty met Palo Santo Discos
Moderne western met surrealistische en zelfs horrorachtige tinten.

Extra activiteiten én een afterparty op vrijdag en zaterdag

Vrijdag: open capoeira les

Op vrijdagavond vanaf 20.30, voorafgaand aan de film, komt Bataque Capoeira een open les geven. Capoeira, een mix van dans, vechtsport en acrobatiek, vindt haar oorsprong in spelen die naar Brazilië zijn gebracht door de Afrikaanse bevolking in de tijd van de slavernij. Benieuwd of het iets voor jou is? Grijp je kans en doe mee aan de gratis proefles!

Zaterdag: inleiding door Political Science expert Maria Rafaela Benini

Maria Rafaela is geboren in Brazilië en haalde haar master Political Science aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze biedt zaterdagavond context bij de film, door de huidige sociaal-politieke situatie in Brazilië uit te lichten en naast de film te leggen. Thema’s die aan bod komen zijn sociale (klimaat)rechtvaardigheid, invasie en geweld en het belang van lokaal verzet.

Dé afterparty in Café LUX

Na deze film kun je stoom afblazen tijdens de knallende afterparty in Café LUX met Palo Santo Discos. De toegang is gratis. De set begint na de film. Laat je verleiden door de zachte tonen van Latin Groovers en meeslepen door Braziliaanse floorfillers.  

Kom jij ook?

Waar: Mariënburgplein
Wanneer: tot en met zaterdag 27 augustus
Tijd: start 21.15 uur
Alle films van LUX Open Air zijn gratis te bezoeken
Meer informatie

Fotografie: Lana van Beijsterveldt

Dit vind je misschien ook leuk...