Intieme optredens in Galerie Bart Nijmegen

Try-Out Night van het podiumsculptuur Construction Sight

Speciaal voor de Nijmeegse Kunstnacht bouwde kustenaar Jordan Artisan de afgelopen maanden aan een flexibel podiumsculptuur in Galerie Bart. Afgelopen zaterdag vonden de allereerste optredens op het podium plaats tijdens de Try-Out Night!


Let's Get Lost op het podium

Construction Sight kreeg een goede vuurdoop, met drie optredens in verschillende kunstdiscliplines. Met een poëzievoordracht van Jorina van der Laan (De Nieuwe Oost), een muziekoptreden van Let's Get Lost (van platform Schuum) en een dansperformance van kunstenaar Hannah Goedhart is het podiumsculptuur ingewijd voor toekomstige multidisciplinaire acts.


De deuren openen voor het publiek
De volgende stop is de Nijmeegse Kunstnacht 2019: op 21 september staat het podium op Kelfkensbos, voor Museum Het Valkhof. Die avond vinden er onder andere optredens van Schwierige Franz en Hannah Goedhart plaats.


Jordan Artisan aan het woord
Kunstenaar Jordan Artisan gaf een inleiding en vertelde over het maakproces van zijn podiumkunstwerk. Met festivalhekken als inspiratiebron is hij aan de slag gegaan om een plek voor publiek én artiest te maken. Een flexibele vorm, die tegelijkertijd een intieme setting creëert. Omdat het podium makkelijk op- en af te bouwen is, kan het na de Kunstnacht nog op andere festivals en evenementen worden geplaatst.

Piepschuim: een belangrijk materiaal van Construction Sight
Om te zorgen dat het podiumsculptuur toekomstbestendig is, zijn Jordan Artisan en de Kunstnacht een crowdfunding begonnen. Met de opgehaalde donaties kan het werk worden gecoat, opgeslagen en vervoerd naar andere plaatsen en steden in de toekomst. Zo kunnen nog veel meer mensen genieten van bijzondre optredens in een intieme en kunstzinnige setting. Wil je meer weten of een donatie doen? Lees meer op https://www.voordekunst.nl/projecten/9122.

Let's Get Lost

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk