Herfstvakantie: tips met de kids

Het is overduidelijk, de herfst is begonnen! Dat betekent dat ook de herfstvakantie er weer aankomt. Deze duurt in 2021 van 23 oktober t/m 31 oktober. Heb je nog geen idee wat je met je kinderen wil gaan doen? Wij zetten onze tips voor je op een rijtje.

Zien

Ene, Tweje en Drieje kunnen niet slapen. Liever beleven ze grote avonturen die nooit goed aflopen! Ze vertrekken naar de Noordpool, de jungle, het heelal. Tot het laatste avontuur plotseling een onverwacht einde kent. Theatergroep Kwatta speelt nog tot 31 oktober de voorstelling Blote Konten (4+) in Theater Het Badhuis. Blote Konten is een kleurrijk en muzikaal taalspel, ritmisch en bizar, vreemd en toch verstaanbaar. Kaartjes en speeltijden vind je hier.   

De leukste films voor kinderen

In de herfstvakantie pakt LUX weer uit met het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar: Cinekid! LUX wordt omgetoverd tot een multimediaspeeltuin waarin kinderen kunnen meedoen aan workshops en tientallen juniorfilms kunnen kijken. De kaartverkoop is donderdag van start gegaan. Ontdek het volledige programma hier.

Herfstvoorstellingen en workshops

Ook is de Lindenberg in deze week het podium voor twee prikkelende jeugdvoorstellingen én een geheime workshop. BonteHond komt op woensdag 27 oktober met hun nieuwste voorstelling De Geheime Club (6+) naar Nijmegen. Daarbij verzorgen zij een workshop waarin kinderen een eigen geheime club gaan vormen. Voor de kleinere bezoekers is op zaterdag 30 oktober Joes met Deze ridder zegt nee (3+) te zien in het kader van het Sprookjesfestival. Kijk voor het programma en tickets hier!

Ontdekken

Kom deze herfstvakantie speuren in en rond De Bastei! Help Kanonnen Karel bij zijn zoektocht naar buskruit, zodat hij zijn kanon kan laten bulderen. Grote kans dat je hem tegen het lijft loopt! En zijn jullie binnen uitgekeken? Dan is er nog een superleuke speurtocht in de Stadswaard van kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Kijk voor meer informatie op de website.

Ook Van ’t Lindenhoutmuseum pakt uit! Deze herfstvakantie kunnen de kids zelfs niet één, maar wel twee speurtochten doen! Er is een speurtocht bij de vaste collectie én een speurtocht bij de familietentoonstelling Alleen op de Wereld. Bij deze tentoonstelling verkleden kids zich als hun favoriete filmacteur: Harry Potter, Pipi Langkous en nog meer! Voor kaartjes en meer info kijk hier.

Familiereisje naar het verleden

Vakantie is de tijd van lekker doen wat je zelf wil! Wat betekent vrijheid voor jou? In de tentoonstelling ‘Heden van het slavernijverleden’ van het Afrika Museum leer je meer over de slavernijgeschiedenis en het leven van tot slaaf gemaakte Afrikanen die geen vrijheid meer kenden. Tijdens de herfstvakantie kun je dagelijks tussen 12:00 en 16:00 zelf een vrijheidsvogel komen maken. Lees meer over deze nieuwe tentoonstelling!

Ontdekken in het donker

Bovendien is er van alles te beleven bij het muZIEum. Bekijk de indrukwekkende tentoonstelling MIJN geZICHT en geniet van de combideal: een onvergetelijke ervaring met een taartarrangement! Meer informatie over het programma tijdens de herfstvakantie vind je hier.

 

Doen

Het is weer tijd voor proefjes, onderzoekjes en wetenschap, want 23 oktober komen de professoren van Mad Science weer langs! Bij Speeltuin De Leemkuil zijn er verschillende funstations, zoals een stuiterbal maken, een demonstratie met elektriciteit waar je haren rechtop van gaan staan en je eigen kleurrijke slijm maken. Loop langs de verschillende funstations en ga op onderzoek uit! Wil je hier bij zijn? Koop je kaartje voor je bezoek vooraf via de website.

De regenlaarsjes aan

De herfst is natuurlijk ook hét seizoen om lekker de natuur in te gaan met het gezin. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de Ooijpolder en ga fruit plukken bij Ooijs Moois of een speurtocht doen bij Huiskamercafé Oortjeshekken. Bonustip: Laat je meeslepen door de plantenverhalen van Annet Breure in Museum het Valkhof! Lees hier meer over deze bijzondere activiteit van kinderen van 4 tot 10 jaar.

Bekijk het overzicht van alle wandelingen, routes en ommetjes in Nijmegen. 

Dit vind je misschien ook leuk...