Fotoverslag: Radboud Art & Science 2023

Op de bruisende campus van de Radboud Universiteit vindt van 19 tot en met 21 oktober een uniek en inspirerend evenement plaats: Radboud Art & Science. Het festival, onderdeel van de viering van het 100-jarige jubileum van de universiteit, biedt een bijzondere gelegenheid om je onder te dompelen in de intrigerende wereld van kunst en wetenschap. Wij namen een kijkje!

Een greep uit het programma

Fototentoonstellingen, lichtinstallaties en beeldende kunst bieden een intrigerend perspectief op de campus en haar geschiedenis. 

In het prikkelende theatercollege ‘Wat maakt Radboud?’ gaan alumni Breukers en Godrie op zoek naar de toekomst van Radboud, geïnspireerd door het rijke verleden van de universiteit. Met persoonlijke anekdotes en hoopvolle visies nemen ze het publiek mee op een speelse ontdekkingsreis.

De Grote Woke Show neemt bezoekers mee op een reis door het filmarchief van de universiteit, waar de vraag centraal staat: hoe ‘woke’ was de universiteit eigenlijk in de afgelopen eeuw? In de Red Bow Club kunnen gasten teruggaan in de tijd, dansend op de tonen van de Charleston, een dans die ooit in Nederland verboden was maar elders de wereld veroverde.

Schemerlicht biedt een unieke ervaring waarbij kunst niet alleen wordt gezien, maar ook gevoeld. Dit concept nodigt uit tot introspectie en bewustwording van onze plaats in een veranderende wereld. Daarnaast biedt cognitiefilosoof Marc Slors een diepgaande lezing over de relatie tussen jazz en de samenleving, begeleid door live jazzmuziek van getalenteerde muzikanten.

Voor iedereen toegankelijk

Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen. Of je nu van kunst houdt, geïnteresseerd bent in wetenschap, of gewoon iets nieuws wilt ontdekken, dit festival biedt voor elk wat wils. Lees meer op de website van Radboud Universiteit.

Fotografie: Toon de Vos