Fotoverslag: Nijmegen Klinkt! 2024

Op 1 en 2 juni 2024 toverden Nijmegen Klinkt! de binnenstad van Nijmegen weer om tot het toneel van musicerend Nijmegen. Dit jaar waren er meer dan 125 gezelschappen te zien, verdeeld over een breed scala aan genres. Nieuwsgierig naar de sfeer? Bekijk hier het fotoverslag!

© Frank van Raaij
© Frank van Raaij
© Frank van Raaij

De groepen, afkomstig uit diverse muziekgenres, trokken veel bezoekers en zorgden voor een onvergetelijke sfeer. De straten waren gevuld met muziek en enthousiasme, terwijl het publiek genoot van de verschillende acts. 

Bij het Valkhof traden onder andere Muziekgezelschap Edelweisz en de Bigband HAN op. Plein 1944 zag optredens van koren zoals Popkoor Continue en Amusementskoor Surprise. In de Stevenskerk waren uitvoeringen van Voces Caelestes en het Colourfulcitykoor Nijmegen te horen, terwijl op het Faberplein dansgroepen zoals Flex Dansstudio en Bachata Passion optraden.

© Toon de Vos
© Toon de Vos
© Toon de Vos 

Tijdens het evenement waren er straatparades te bewonderen, die door de stad trokken. De parade werd opgeluisterd door verschillende muziekgroepen, waaronder de Airborne malletband uit Oosterbeek, de Slagwerkgroep Neerbosch-Oost, de Batavorum Pipes and Drums, de Vrijwillige Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht, de Arnhemband en Tambourcorps Erpel.

De diverse locaties boden een onvergetelijke ervaring voor artiesten en publiek. Van de historische setting van de Stevenskerk tot de levendige sfeer op Plein 1944, elk podium had zijn eigen charme en bood een scala aan optredens. 

Nijmegen Klinkt! liet opnieuw zien hoe levendig en veelzijdig de stad is. Op naar de volgende editie!

Meer weten over Nijmegen Klinkt? Bekijk dan de website: nijmegenklinkt.nl

 

Fotografie: Toon de Vos en Frank van Raaij

Dit vind je misschien ook leuk...