Fotoverslag: najaarskermis 2023

De Nijmeegse najaarskermis vierde dit jaar haar 750e verjaardag! Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober werd het hele centrum verlicht door gezellige kraampjes en attracties. Wij namen een kijkje! 

Op zaterdag 30 september om 13.00 uur gaf burgemeester Bruls het startschot voor de Nijmeegse Najaarskermis op de Grote Markt. De najaarskermis had dit jaar zo'n 100 attracties verspreid over de Grote Markt, Waalkade en Lindenberghaven. In de weekenden bleef de kermis zelfs tot middernacht open. Speciale activiteiten, zoals een miniatuurkermis, een expositie, straattheater en zelfs kortingsmunten voor basisschoolkinderen, maakten dit jubileum extra bijzonder.

In Nijmegen hebben we al een lange geschiedenis met het organiseren van kermissen, de kermis is namelijk het oudste evenement van de stad. De Nijmeegse kermis vindt haar oorsprong in de festiviteiten die plaatsvonden na de inwijding van de St. Stevenskerk in 1273. Oorspronkelijk was het een jaarlijkse mis, die steeds meer het karakter kreeg van een jaarmarkt. Omdat deze markt de afsluiting vormde van de oogstwerkzaamheden, werd het een week van ontspanning voor iedereen.

© Frank van Raaij

© Frank van Raaij

Van draaiende carrousels tot razendsnelle achtbanen en de lekkerste eetkraampjes, deze kermis had voor ieder wat wils. Sommige attracties waren dan ook alleen geschikt voor de echte waaghalzen. 


© Frank van Raaij

 

Kun jij geen genoeg krijgen van de kermis? Wees dan niet getreurd want tijdens de zomerkermis kun jij gewoon weer lekker zwieren en zwaaien en genieten van de heerlijkste lekkernijen. 

© Frank van Raaij

Meer weten over de Nijmeegse kermis? Bezoek dan onze speciale kermispagina en blijf op de hoogte!

 

Fotografie: Frank van Raaij

Dit vind je misschien ook leuk...