Fotoverslag: de 105de Nijmeegse 4Daagse

Op vrijdag 21 juli hebben 39.019 wandelaars de finish van 4Daagse gehaald. Na een feestelijke intocht op de Via Gladiola hebben zij hun beloning, het officiële en Koninklijk erkende 4Daagsekruis, ontvangen. Daarmee is de 105de 4Daagse een feit! We blikken terug met deze prachtige foto’s.

De weergoden waren de deelnemers dit jaar goed gezind. Op een enkele fikse bui na waren de weersomstandigheden zeer gunstig. Dinsdagmiddag was het nog zomers warm. Daarna daalde de temperatuur naar aangename waarden.

Voor het eerst sinds 2019 liepen de 43.363 aangemelde deelnemers weer door de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. De 50km-deelnemers deden ook Arnhem aan. Vorig jaar kwam deze zogenaamde Blauwe Dinsdag door extreme hitte te vervallen.

De ruim 39.000 deelnemers die vrijdag de eindstreep bereikten vierden feest met honderdduizenden toeschouwers langs de kant. Van Cuijk tot Nijmegen stond het publiek vaak rijen dik langs de route en werd het wandellegioen overladen met gladiolen. Het hoogtepunt voor veel deelnemers was, zoals ieder jaar, de bijna drie kilometer lange intocht op de Via Gladiola.

Marsleider Henny Sackers: ‘Na drie woelige jaren als marsleider kon ik vandaag niet anders dan met grote trots terugkijken op een volwaardige 4Daagse en een geweldige week. Ik verheug me erop om ook de komende vijf jaar verder te bouwen aan dit prachtige evenement.’

Duizenden wandelaars hebben de eindstreep van de Nijmeegse 4Daagse gehaald. Een topprestatie, maar ook een aanslag op je lichaam. Door het gevoel van overwinning is de pijn misschien snel vergeten, maar een goed herstel is belangrijk. Goed eten en slapen is daarbij cruciaal.

Pak je agenda er maar bij. De datum waarop de 4Daagse 2024 plaatsvindt is al bekend. De wandelmarsen beginnen op dinsdag 16 juli en eindigen op de Via Gladiola op vrijdag 19 juli 2024. De Vierdaagsefeesten starten traditiegetrouw de zaterdag voor de eerste wandeldag. De datum van de eerste dag van de feesten is volgend jaar dus zaterdag 13 juli. De Vierdaagsefeesten 2024 eindigen ook vrijdag 19 juli.

 
Meer over de 4Daagse is te vinden op www.4daagse.nl. Meer over de Vierdaagsefeesten vind je op www.vierdaagsefeesten.nl.

 

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk...